DŽAFEROVIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM LIBIJE: "Doprinijeti uspostavljanju boljih odnosa između dvije države"

Razgovarano je o bilateralnim odnosima između dvije države, za koje je ocijenjeno da su dobri i prijateljski.

  • Vijesti

  • 19. Okt. 2022  19. Okt. 2022

  • 1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas ambasadora Države Libije u BiH Ahmeda Mohameda Ahmeda Benghalija.

Razgovarano je o bilateralnim odnosima između dvije države, za koje je ocijenjeno da su dobri i prijateljski.

Predsjedavajući Džaferović je istaknuo da Bosna i Hercegovina podržava teritorijalni integritet Libije, te da želi unaprjeđivati odnose sa ovom državom, na političkom i drugim poljima.

Istaknuto je da je važno što je libijska vlada, nakon dužeg perioda, imenovala ambasadora u Bosni i Hercegovini, te da je i Predsjedništvo BiH imenovalo novog ambasadora BiH u Libiji.

Sagovornici su se saglasili da imenovanje novih ambasadora, uz funkcionalan rad ambasada u skladu sa dokumentima koji uređuju te odnose, treba doprinijeti uspostavljanju boljih odnosa između dviju država, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...