VUČIĆ TVRDI DA NE TREBA PANIČITI: "Evropa je Srbiji neophodna; nemam nekretnine i račune u inostranstvu, samo u BiH..."

"Da li poznajete jednu majku koja će da pošalje svog sina u sukob? Ja ne. Lako je nama muškarcima da u kafani uz peto, šesto pivo to kažu", rekao je predsjednik Srbije.

  • Regija

  • 20. Okt. 2022  20. Okt. 2022

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ima mnogo tačaka rizika, ali da „ne treba da paničimo“, odnosno da „moramo da budemo spremni na provokacije“. Da je očuvanje političke stabilnosti prirotet, kao i jačanje vojnih snaga i ekonomije Srbije, istakao je.

Kako je dodao, to je važno „da bismo odvratili svakoga da izvrši agresiju na našu zemlju“.

Situacija na Kosovu je jako komplikovana, napomenuo je, i u političkom i u bezbjednosnom smislu. Dodao je da Evropa Srbiji neophodna, ne samo zbog ekonomije već i vrijednosti.

Međutim, istakao je nerealno je da pitanje Kosova bude riješeno za par nedjelja.

"Nemam nekretnine i račune u inostranstvu, samo u BiH. Nemaju čime da mi prijete. Mogu da mi kažu da će da me sruše sa vlasti, a prije 17 godina sam bio u opoziciji. Mogu i u zatvor da me šalju da me ubiju, pa šta", rekao je Vučić.

Takođe, napomenuo je da su evropski investitori za samo jedan dan otišli iz Rusije, u kontekstu neophodnosti održavanja čvrstih odnosa sa EU.

"Da li poznajete jednu majku koja će da pošalje svog sina u sukob? Ja ne. Lako je nama muškarcima da u kafani uz peto, šesto pivo to kažu", rekao je predsjednik Srbije.

Kako je rekao, dok je on predsjednik Srbije, 1999. godina se neće ponoviti.

EU će biti spremna da nam ponudi vrlo konkretan i brz pristup, dodao je, ukoliko Srbija pristane na dogovor o Kosovu. Potom je istakao da ćemo uskoro vidjeti „koliko je to ponižavajuće za Srbiju“.

Moja ostavka bi kupila vrijeme za Srbiju od šest do devet mjeseci

Govoreći o svojoj ostavci, koju je nedavno saopštio javnosti najprije urednik tabloida Informer, predsjednik Srbije je rekao da bi to učinio „ne zbog sebe“, već da bi kupio vrijeme Srbiji.

Prema njegovim riječima, njegova ostavka bi odužila cio proces na šest do devet mjeseci, prenosi Danas.rs. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...