HRVATSKI MINISTAR PROVOCIRA SRBIJU: "Zemlje zapadnog Balkana moraju uskladiti svoju politiku s EU-om!"

"Sve zemlje zapadnog Balkana moraju pokazati jasnu opredijeljenost prema politikama Europske unije, uskladiti svoje politike, a to naravno uključuje i vizni režim", rekao je Gordan Grlić-Radman.

  • Regija

  • 21. Okt. 2022  21. Okt. 2022

  • 0

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman istaknuo je, uoči sastanka ministra vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana i EU-a u sklopu Berlinskog procesa u petak u Berlinu, kako sve zemlje kandidatkinje za ulazak u EU moraju uskladiti svoju vanjsku i viznu politiku s politikom EU-a 

"Sve zemlje zapadnog Balkana moraju pokazati jasnu opredijeljenost prema politikama Europske unije, uskladiti svoje politike, a to naravno uključuje i vizni režim", rekao je Gordan Grlić-Radman uoči sastanka u Berlinu.

On je istaknuo potrebu da zemlje zapadnog Balkana moraju uskladiti svoju vanjsku i sigurnosnu politiku.

Grlić-Radman je istaknuo važnost Berlinskog procesa za daljnju integraciju zemalja zapadnog Balkana koje sve aspiriraju na članstvo u Europskoj uniji.

"Berlinski proces zemljama zapadnog Balkana pokazuje da se moraju staviti na ispravnu stranu povijesti i iskazati solidarnost s ukrajinskim narodom, ali i jedinstvo u osudi ruske agresije", rekao je Grlić-Radman, očigledno misleći na Srbiju, koja još uvijek nije uvela sankcije Rusiji. 

Hrvatski ministar vanjskih poslova je rekao kako će na današnjem sastanku biti riječi i o energetskoj i ekonomskoj politici te naročito postizanju energetske nezavisnosti.

"Hrvatska s obzirom na svoje iskustvo i geopolitičke prednosti se može ponuditi kao energetsko čvorište za zemlje srednje Europe", rekao je Grlić-Radman.

Sastanak ministara vanjskih poslova u sklopu Berlinskog procesa se održava kao priprema za samit Europske unije i zemalja zapadnog Balkana koji se održava 3. novembra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...