"NEMA ZAKONSKO PRAVO DA ZAKAZUJE SJEDNICE": Da li je Milorad Dodik postao rušitelj bh. entiteta RS?

Dodik je ovo radio i u prethodnom periodu, gdje je zavisno po potrebi mijenjao uloge predsjednika RS, Vlade i Narodne skupštine.

  • Politika

  • 21. Okt. 2022  21. Okt. 2022

  • 2

"Prvog novembra održaćemo sjednicu Narodne skupštine RS i usvojićemo novi budžet", rekao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda u tehničkom mandatu Milorad Dodik, piše BN televizija.

Ovo je direktan udar na Republiku Srpsku i njene institucije, jer Dodik nema ni ustavno ni zakonsko pravo da zakazuje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Dodik je ovo radio i u prethodnom periodu, gdje je zavisno po potrebi mijenjao uloge predsjednika RS, Vlade i Narodne skupštine.

On je danas još jednom javno potvrdio da je uzurpirao institucije RS i da je on ruštelj RS.

alt

Gazeći ustav i zakon, derogirajući instituciju NSRS, Vlade RS, Dodik je u svoje lično ime i protivzakonito obećao povećanje plata budžetskim korisnicima za pet odsto, penzija za 15 posto, a toliko povećanje najavio je i borcima i invalidima...

alt

Sve ovo nezakonito i propagandno Dodik je uradio danas kako bi u utorak došao što veći broj korisnika budžeta, penzionera i boraca na miting podrške njemu i njegovoj borbi za vlasti, a neki bi rekli i borbi za slobodu od krivičnog gonjenja.

alt

Dodik je obnovio danas i staro obećanje radnicima kulture, da će se baviti i njihovim statusom i da će izgraditi Narodno pozorište u Banjaluci, koje je najavljivao još 2008. godine kada je rekao da će u Banjaluci biti sagrađen Koncertni centar s operom, a pored njega zgrada Narodnog pozorišta.

Zatim je ponovo priču o izgradnji zgrade Narodnog pozorišta aktivirao i 2018. godine, dok su, kako je tada rekao, prve predstave trebale da budu odigrane 2021. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...