„SVI SU NAS UBIJALI, I BOŠNJACI…“: Skandalozno, pogledajte ko je nova Vučićeva ministrica školovana u Moskvi... (VIDEO)

Na izborima je doživjela debakl osvojivši 0,78% glasova.

  • Vijesti

  • 24. Okt. 2022  24. Okt. 2022

  • 6

Danica Grujičić predložena je za ministricu zdravlja u novoj Vladi Republike Srbije.

Danica Grujičić rođena je 30. augusta 1959. u Titovom Užicu.

Ona je specijalista neurohirurgije, političarka, direktorica Instituta za radiologiju i onkologiju Srbije, prodekan Medicinskom fakultetu u Beogradu i predsjednik humanitarne organizacije Zdrava Srbija.

Zanimljivo je kako je Danica srednju školu završila u Moskvi. Studij medicine je započela u glavnom gradu Rusije, a završila u Beogradu.

Zaposlena je na Institutu za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije od 1984. godine, gdje je od 2007. načelnica Odjeljenja za neuroonkologiju. Uporedo sa kliničkom praksom angažovana je kao profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Što se njene političke karijere tiče, 2011. je izabrana za potpredsjednicu Socijaldemokratskog saveza. Kao njihova predstavnica učestvovala je na predsjedničkim izborima 6. maja 2012. godine kao jedna od 12 predsjedničkih kandidata, među kojima je bila jedna od dvije žene. Na izborima je doživjela debakl osvojivši 0,78% glasova.

No, nismo zaboravili njezine izjave od prije nekoliko godina u emisiji „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

Dodajmo i to kako je nova Vučićeva ministrica odlikovana Ordenom Karađorđeve zvijezde drugog stepena, 2020. godine.

(SB)

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...