POLITOLOG JASMIN MUJANOVIĆ UPOZORAVA: „Dodikov savjetnik, koji je trenutno pod američkim sankcijama zbog optužbi za korupciju…“

Podsjetimo, falsifikovani glasački listići pronađeni su u Glavnom centru za brojanje prilikom ponovnog prebrojavanja listića za predsjednika Republike Srpske.

  • Politika

  • 24. Okt. 2022  

  • 2

Nakon što su procurili dokazi o nezapamćenom skandalu na Općim izborima, oglasio se politolog Jasmin Mujanović s američkog Univerziteta York.

-Dodikov savjetnik, koji je trenutno pod američkim sankcijama zbog optužbi za korupciju, dokaze o široko rasprostranjenoj izbornoj prevari režima SNSD-a u Banja Luci naziva "prevarom", poručio je Mujanović.

Reakcija je ovo na Telegtijinu objavu na društvenim mrežama.

-Podvala s namjerom delegitimiranja izbora od strane oporbe. 11 listića pronađeno je u jednoj, a 16 u drugoj opštini čija su opštinska izborna povjerenstva pod kontrolom opozicije, a ne Dodika koji je pobijedio s razlikom od 30.000 glasova, poručio je Tegeltija.

Podsjetimo, falsifikovani glasački listići pronađeni su u Glavnom centru za brojanje prilikom ponovnog prebrojavanja listića za predsjednika Republike Srpske.

Na svim falsifikovanim listićima bio je glas za Milorada Dodika. Ovi listići pronađeni su prilikom ponovnog brojanja i kontrole u Glavnom centru za brojanje koji se nalazi u Zetri. Falsifikovani listići su, za sada, korišteni na biralištima u Bratuncu i Šekovićima.

Listići su, kako saznaje "Istraga", ubačeni u vreće sa glasačkim materijalom. Prethodno su zapakovane vreće žiletom razrezane sa strane, iz njih je izvađen dio glasačkih listića i stavljeni su drugi, falsifikovani listići na kojima je zaokruženo ime Milorada Dodika. Razrezane vreće su kasnije zalijepljene uskom selotejp trakom.

CIK je, podsjećamo, u subotu navečer objavio rezultate izbora za sve nivoe vlasti, osim za predsjednika Republike Srpske. Odlučeno je da će ovi rezultati biti objavljeni kada se steknu uslovi. No, sada se, nakon pronalaska falsifikovanih listića, otvara mogućnost poništavanja izbora.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...