UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: Kalinić Republiku Srpsku nazvao državom –„Da poručimo riječnikom avlije koji će dobro razumjeti i ovi domaći u Sarajevu i oni inostrani - dosta više, sikter more…“

Kalinić za Srnu kaže da se „ne može tako baciti pod noge 30 godina postojanja države koja je srpskom narodu u već odavno razmontiranoj BiH jedina garancija slobode, demokratije i ravnopravnosti“.

  • Mini market

  • 24. Okt. 2022  

  • 20

-Veliki sutrašnji miting u Banjaluci na koji bi trebalo da dođu građani iz svih krajeva Republike Srpske i dijaspore, potvrdiće demokratski kapacitet osviješćenog naroda koji je na vrijeme shvatio da je ovo bitka ne za pojedince i mandate političkih stranaka, već za opstanak i sigurnu budućnost Srpske u teškim i zlim vremenima, ocijenio je savjetnik člana Predsjedništva BiH Dragan Kalinić.

Kalinić za Srnu kaže da se „ne može tako baciti pod noge 30 godina postojanja države koja je srpskom narodu u već odavno razmontiranoj BiH jedina garancija slobode, demokratije i ravnopravnosti“.

- Naravno, evo prilike da nam se u tolerantnoj atmosferi, bez izazivanja međusrpskih sukoba, mržnje i pozivanja na osvetu pridruže i svi oni građani Srpske koji su konačno shvatili kakvu su smrtnu spiralu za Republiku Srpsku pokrenuli zapadni stranci i domaći vazali - kazao je Kalinić, dodajući da „postizborna trakavica koja još traje u BiH, sve više liči na cirkusku predstavu u kojoj domaći politički klovnovi, oličeni u likovima iz opozicije, više ne uspijevaju da nasmiju ni svoju preostalu publiku pod cirkuskom šatrom, i to uprkos bijesu inostranih menadžera koji svakim danom sve više shvataju da im je ovo, ipak, bila propala investicija“.

-Umjesto što neargumentovano optužuju pobjednike da su podijelili narod ponovo na "četnike i partizane", poražena opozicija neće da prizna da je ona jedini generator takve podjele jer su, zaslijepljeni mržnjom i željom za osvetom po svaku cijenu, floskulama o kriminalu, korupciji, slomu demokratije - sve po diktatu zapadnih instruktora- odveli jedan dio našeg čestitog naroda u slijepu ulicu“, kazao je on.

- Prije toga su mu, demagoškim parolama, stavili povez na oči kako ne bi vidio stvarne namjere zapadnih birokrata i probosanskih partija čija je nedvosmislena namjera bila i ostaje i da do kraja pokore Republiku Srpsku, eliminišu njene legitimne vođe i sve nas poklope šapom unitarne, tobože građanske BiH - rekao je Kalinić.

„Konačno, ovo je prilika da se javno kaže - nedjeljama strpljivo podnosimo bezgranično postizborno maltretiranje, razvlačenja, manipulacije, kršenje zakona. Ovo je prilika da se dok još ima vremena kaže - dalje neće moći, zaboravite na poništavanje izbora, vrijeđate nam inteligenciju! Konačno, da poručimo riječnikom avlije koji će dobro razumjeti i ovi domaći u Sarajevu i oni inostrani - dosta više, sikter more“, poručio je Kalinić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...