U GORAŽDU VLAST VEĆ DOGOVORENA: Ovo su budući zastupnici u Skupštini BPK

Podsjetimo da je BPK Goražde prvi kanton u kojem je nakon oktobarskih izbora dogovorena i koalicija o budućoj vlasti, a potpisan je i koalicioni sporazum o formiranju parlamentarne većine u Skupštini BPK Goražde za mandatni period 2022-2026.

  • Vijesti

  • 24. Okt. 2022  

  • 1

Prema posljednjim podacima CIK-a BIH novi sastav Skupštine BPK Goražde činit će pet poslanika SDA koja je u ovom kantonu osvojila najveći broj glasova.

To su Aida Obuća, Kenan Kanlić, Nedim Kurtović, Eniz Halilović i Ramiz Ridžal. Po tri mandata dobili su Narod i Pravda i stranka Novi Početak. Budući poslanici Naroda i pravde su Nezim Alagić, Amar Imamović i Edita Velić, a Novog početka Emir Hubjer, Senad Hubjer i Branka Cvijetić.

Po dva mandata osvojili su SDP, SBIH, NES i Nova politička inicijativa, a budući poslanici SDP-a su Edin Mujković i Amir Sijerčić, SBiH Damir Žuga i Amel Begović, NES-a Muhamed Ramović i Aldin Šalaka, te Nove političke inicijative Rasim Mujagić i Haris Salković.

Po jedan mandat u Skupštini dobili su Nezavisna Građanska lista (Esad Kanlić), BH Demokrati (Džebrail Bajramović), DF (Aida Sirbubalo), LS (Daliborka Milović), SBB (Muradif Kanlić) i BNS (Berina Fejzić).

Sastav Skupštine BPK Goražde čini ukupno 25 poslanika iz 13 stranaka.

Podsjetimo da je BPK Goražde prvi kanton u kojem je nakon oktobarskih izbora dogovorena i koalicija o budućoj vlasti, a potpisan je i koalicioni sporazum o formiranju parlamentarne većine u Skupštini BPK Goražde za mandatni period 2022-2026. Goražde koju će činiti Narod i pravda, Novi početak, SDP, Stranka za BiH, Nova politička inicijativa, BH demokrati, Nezavisna građanska lista i SBB.

Kako saznaje Klix.ba, mandatar buduće Vlade BPK Goražde kojeg će predložit stranka Novi početak je Edin Ćulov.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...