"DAČIĆ ĆE OPET ČITATI ENGLESKI NA ĆIRILICI": Vesna Pešić o odluci Vučića da ponovo postavi lidera SPS za šefa diplomatije

"Ostajemo ideoliški putinovci i branimo srpske nacionalne interese, što znači davaj pare sa Zapada", kazala je.

  • Regija

  • 24. Okt. 2022  24. Okt. 2022

  • 1

"Ivica Dačić, budući ministar spoljnih poslova je već bio na tom mjestu. Pogrešno mjesto za njega, jer ne zna nijedan strani jezik. Opet ce čitati engleski napisan na ćirilici", komentariše za Danas sociologinja Vesna Pešić.

Upitana da li će Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, prebaciti na lidera socijalista, koji važi za proruskog, da stavi potpis na normalizaciju odnosa Srbije i Kosova kao i na uvođenje sankcija Rusiji, Pešić kaže da to da li je on proruski ili prozapadni političar nema nikakve veze jer je, kako kaže, priča da je vlada prosrpska. 

"To znači ljuljaška između Putina i Zapada", smatra Pešić.

Svi su proruski, dodaje ona.

"Ministri vode navodno prosrpsku politiku, a to znači dosadašnju politiku ljuljaške između jednih i drugih. Zapad iz interesa, a to je novac i ekonomija, a srce im je kod Putina i njegovog gasa i nafte. Politiku koju vodi Vučić i ministri su nevažni. Politika ostaje ista, nema sankcija Rusiji i Kosovo što god duže da se oteže. Ustupci koliko se mora. Kažu srpska politika, a to je daj što možemo da izvučemo para i investicija sa zapada, a ostajemo ideoliški putinovci i branimo srpske nacionalne interese, što znači davaj pare sa Zapada", kazala je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...