OGLASIO SE VIK O PLAVLJENJU GLAVNE GRADSKE SAOBRAĆAJNICE U SARAJEVU: Pukla glavna cijev, u toku radovi

Saobraćaj se odvija normalno, a nadležni mole građane za strpljenje i razumijevanje zbog nastale situacije. U ViK-u normalizaciju u vodosnabdijevanju očekuju po okončanju u poslijepodnevnim satima.

  • Vijesti

  • 25. Okt. 2022  

  • 0

U toku su radovi na popravci kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi u sarajevskoj ulici Bajrama Zenunija, na području općine Novi Grad nakon što je danas u jutarnjim satima pukla transportno-distributivna cijev promjera 400 milimetara.

Kako su saopćili iz kantonalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK), radnici su odmah po prijavi izašli na teren, zatvorena je voda i pristupilo se popravci kvara.

Navedeno je da je brzom reakcijom uspostavljeno normalno vodosnabdijevanje naselja Švrakino Selo i Alipašino Polje, a trenutno su bez vodosnabdijevanja zgrada Općine Novi Grad Sarajevo, depo preduzeća GRAS i trafostanica na području općine Novi Grad.

Radovi su u toku, a zbog čega može biti smanjen pritisaj na višim spratovima zgrada i stambenim građevinama na višim kotama. Radnici ViK-a su očistili poplavljenu glavnu gradsku saobraćajnicu na raskrsnici kod ASA banke do raskrsnice kod Općine Novi Grad u pravcu centra grada, a radnici općinskog preduzeća Lokom čiste ulaze u garažu u ulici Bajrama Zenunija.

Saobraćaj se odvija normalno, a nadležni mole građane za strpljenje i razumijevanje zbog nastale situacije. U ViK-u normalizaciju u vodosnabdijevanju očekuju po okončanju u poslijepodnevnim satima.

Podsjećamo, u toku protekle noći pukla je cijev na glavnoj gradskoj saobraćajnici u naselju Alipašino Poolje zbog čega je poplavio dio ove ceste. Voda se na pojedinim dijelovima bila izlila skoro do tramvajske pruge. Zbog toga je bio otežan saobraćaj.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...