KAKAV SUNOVRAT: Slavni reper u jednom danu izgubio dvije milijarde dolara -"Još sam živ, ovo je odgovor..."

Njemački div sportske opreme Adidas saopćio je u utorak da prekida partnerstvo s Westom nakon njegovih "neprihvatljivih, opasnih izjava punih mržnje".

  • Show

  • 28. Okt. 2022  28. Okt. 2022

  • 0

Kanye West je izgubio 2 milijarde dolara u jednom danu jer su poslovni partneri odbacili repera nakon niza antisemitskih ispada, objavio je muzičar u četvrtak.

Reper je suočen s gubitkom unosnih komercijalnih poslovnih veza jer su se kompanije, uključujući Adidas i Gap, povukle nakon što su njegovi ispadi ocijenjeni kao govor mržnje.

- Izgubio sam 2 milijarde dolara u jednom danu. I još sam živ. Ovo je ljubavni govor, napisao je West, poznat i kao Ye, na Instagramu u objavi koja je lajkana više od milion puta.

- Još uvijek vas volim. Bog vas još uvijek voli. Novac nije ono što sam ja. Ono što jesam su ljudi, stoji u objavi u kojoj se proziva Emanuela Arija, izvršnog direktora kompanije Endeavour, koji je pozvao kompanije da prekinu veze s reperom.



Njemački div sportske opreme Adidas saopćio je u utorak da prekida partnerstvo s Westom nakon njegovih "neprihvatljivih, opasnih izjava punih mržnje".

Adidas je također najavio da će prekinuti proizvodnju vrlo uspješne linije "Yeezy" dizajnirane zajedno s Westom i "zaustaviti sva plaćanja Yeu i njegovim firmama".

Očekuje se da će Adidas samo ove godine tim potezom izgubiti oko četvrt milijarde dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...