ADIS AHMETOVIĆ STIGAO U SARAJEVO: "Bosna i Hercegovina je centar Evropske unije, nije 'stražnje dvorište'..."

"Kako možemo rješavati globalne probleme, kada nas izazovi u Bosni i Hercegovini već tjeraju da se znojimo", kaže Ahmetović

  • Vijesti

  • 30. Okt. 2022  30. Okt. 2022

  • 4

Izaslanik poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Njemačke u Bundestagu za zapadni Balkan Adis Ahmetović upitao je na svom Facebook profilu "kako možemo rješavati globalne probleme, kada nas izazovi u Bosni i Hercegovini već tjeraju da se znojimo".

Objavljujući da je u posjeti regionu, on je najprije objavio da je posjetio Cavtat u Hrvatskoj, a potom se zaputio za Sarajevo.

Na Dan reformacije posjetio je protestantsku zajednicu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nije krio oduševljenje toplim prijemom.

"Zaista oduševljen gostoprimstvom i toplinom zajednice. Pastor Saša Nikolinović primio me je u svojim prostorijama uz dobru kafu. Razgovarali smo o humanizmu, društvenom suživotu i aktuelnim izazovima u regionu zapadnog Balkana", napisao je Ahmetović.

On je istakao da je Bosna i Hercegovina centralni dio Evrope i Evropske unije.

"Nije 'stražnje dvorište'. Nije 'prednje dvorište'. Ona je centralni dio Unije", istakao je Ahmetović u svom postu.

alt

Poručio je da se kada "demokratske snage ujedinjuju i pristupaju problemima s odlučnošću, ali i poštovanjem i ljubavlju", onda se problemi rješavaju.

"Uvjeren sam u to", istakao je on.

Ahmetović je iskoristio priliku i da se zahvali Nijemcima angažiranim u BiH.

Posebno je istakao Thorstena, njemačkog državljanina, koji je od 1993. godine angažiran u našoj zemlji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...