ADIS AHMETOVIĆ, ZASTUPNIK U BUNDESTAGU: Schmidt je donio odluku pod uticajem Hrvatske, smiješne su Juratovićeve optužbe da sam Bakirov čovjek, posebno me raduje rezultat jednog čovjeka na izborima…

Ja sam socijaldemokrata i ne podržavam politiku koja bi mi uzela šansu u Njemačkoj! Nisam naučen da budem dio etničke grupe, kazao je Ahmetović.

  • Politika

  • 31. Okt. 2022  

  • 12

Adis Ahmetović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, govorio je o proteklim Općim izborima u Bosni i Hercegovini.

Ahmetović je za Face TV kazao da je socijaldemokrat, a ne nacionalista, za što ga pojedini političari optužuju.

-Prvi put da je opozicija u RS-u dobila jako puno glasova: Niko nije mislio da Pokret za Državu ima takav kapacitet za velike stvari. Pratio sam iz blizine šta je Pokret za Državu radio u dijaspori.

Jako me raduje da je uspio Vojin Mijatović sa svojim Pokretom ući sa pet zastupnika u Narodnu skupštinu Republike Srpske. Sad je bitno da se ne prestaje s tim, nego da se nastave dobre stvari, poručio je Adis Ahmetović, zastupnik SPD-a u njemačkom Bundestagu.

-Probosanske snage koje su za BiH, najviše rade protiv BiH! Probosanski, probošnjački lobi u svijetu je nikakav! BiH nije normalna država, potpisujem, ali nemojte narod u BiH praviti nenormalnim! Zadovoljan sam rezultatima Izbora u BiH! Većina je drugačija od one prije četiri godine! Bošnjaci pokazali da su spremni za progresivne snage! SNSD nema kapacitet kao prije! Opozicija brojnija! Treba uvesti elektronsko brojanje glasova! Nigdje na svijetu nema da se Izborni zakon mijenja na dan izbora!

Schmidt nije sam donio odluku, donio je odluku pod uticajem Hrvatske! Njemačka ne podržava Schmidtovu odluku! BiH može ubrzo dobiti kandidatski status u EU ako političari ispune uslove koji se traže! Da vidimo ko to blokira evropski put BiH! Smiješno mi je ono što Josip Juratović priča za mene! Nisam Bakirov, ne podržavam nacionalizan ni na jednoj strani! Ja sam socijaldemokrata i ne podržavam politiku koja bi mi uzela šansu u Njemačkoj! Nisam naučen da budem dio etničke grupe, kazao je Ahmetović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...