OŠTRA REAKCIJA DENISA ZVIZDIĆA: "Hadžifejzović nije pozivao na ubistvo Dodika, ovo je pokušaj da se discipliniraju svi koji ne misle kao vrh SNSD-a"

"Ovakav atak na slobodu profesionalnog medijskog izražavanja i novinarsku profesiju ne smije i neće proći", dodao je.

  • Vijesti

  • 31. Okt. 2022  31. Okt. 2022

  • 7

Institucije BiH su javno, a ne privatno i stranačko vlasništvo. Posljednja prijetnja upućena iz RAK-a prema nezavisnom mediju i novinaru predstavlja najgoru vrstu pritiska, reakcija je dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdića.


"Arogantna i neargumentovana izjava i najava direktora RAK-a, da će Senadu Hadžifejzoviću izreći sankciju zbog navodnog pozivanja na ubistvo Milorada Dodika, koje su čuli samo Milinović i njegovi naredbodavci, je najgrublji nasrtaj na slobodu govora i medija.

Svima je jasno da Hadžifejzović nije pozivao na ubistvo Dodika, i da je ovo pokušaj da se discipliniraju svi koji ne misle kao vrh SNSD-a.

Istovremeno je potrebno podsjetiti da je Evropska komisija preporučila davanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini uz osam uvjeta od kojih je jedan garantovanje slobode izražavanja i medija i zaštita novinara.

Zato ovakav atak na slobodu profesionalnog medijskog izražavanja i novinarsku profesiju ne smije i neće proći", zaključio je Zvizdić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...