PJANIĆEV "UČITELJ" ZGROŽEN: "Zlo mi je kad vidim da nogometaši poput Neymara podržavaju fašiste..."

U videu je na svojim profilima, na kojima ima više od osam miliona pretplatnika na TikToku i gotovo 180 miliona na Instagramu, nasmiješeno oponašao pjesmu koja poziva na glasanje za Bolsonara.

  • Sport

  • 01. Nov. 2022  

  • 1

Luis Inácio Lula da Silva pobijedio je u drugom krugu predsjedničkih izbora u Brazilu protiv Jaira Bolsonara. Kontroverzni desničar nije uspio osvojiti svoj drugi mandat. Kandidat ljevice Lula je osvojio tek nešto malo više od polovine glasova, ali to mu je bilo dovoljno da bude izabran. Novi predsjednik položit će zakletvu 1. januara 2023.

U ove izbore su u velikoj mjeri bili uključeni i nogometaši, posebno oni koji su podržavali Bolsonara. Na strani kandidata desnice bila je i najveća nogometna zvijezda - Neymar. Igrač PSG-a je u videu objavljenom na TikToku, samo tri dana prije izbora, pružio podršku Bolsonaru.

U videu je na svojim profilima, na kojima ima više od osam miliona pretplatnika na TikToku i gotovo 180 miliona na Instagramu, nasmiješeno oponašao pjesmu koja poziva na glasanje za Bolsonara. "Glasajte, glasajte i potvrdite, 22. je Bolsonaro", glasi refren ove pjesme, pozivajući na broj koji treba upisati u elektronsku glasačku kutiju.

Nakon što je Bolsonaro izgubio izbore, oglasio se legendarni brazilski veznjaka Juninho Pernambucano, inače bivši suigrač bh. reprezentativca Miralema Pjanića iz Lyona, te posebno osudio Neymara zbog podrške koju je dao Bolsonaru, poručivši kako mu je "zlo kad vidi da nogometaši poput Neymara podržavaju fašiste..."

Juninho: Zlo mi je kad vidim da nogometaši poput Neymara podržavaju fašisteJUNINHO (Foto: Profimedia)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...