RASPUDIĆ POBJESNIO ZBOG KOMŠIĆEVOG PISMA: "Hrvatski Sabor ga mora proglasiti personom non grata!"

"To se moglo vidjeti i u pokušaju njega i bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića da blokiraju izgradnju Pelješkog mosta”, rekao je Raspudić. 

  • Mini market

  • 03. Nov. 2022  03. Nov. 2022

  • 12

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić za Direktno.hr  je komentirao pismo koje je Željko Komšić uputio NATO savezu, a u kojem optužuje Vladu Republike Hrvatske da iznosi neistine. 

"Poteze Željka Komšića uopće ne treba više komentirati. On je antihrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a za njega su glasali bošnjački šovinisti. To je dio bošnjačkog biračkog tijela kojem je primarna nit vodilja napakostiti Hrvatima. Dakle, ne samo uzurpirati im mjesto člana Predsjedništva nego i instalirati tamo osobu koja će provoditi antihrvatsku politiku, kako u Bosni i Hercegovini, tako i prema Republici Hrvatskoj. To se moglo vidjeti i u pokušaju njega i bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića da blokiraju izgradnju Pelješkog mosta”, rekao je Raspudić. 

Dodao je kako ga pakost Komšića prema Hrvatima i Republici Hrvatskoj ne iznenađuje te da je ovo samo još jedan pokazatelj kako je nužno potrebno da se u Hrvatskom saboru zatraži od Vlade da se Komšića proglasi “personom non gratom”, odnosno nepoželjnom osobom na teritoriju Hrvatske. 

“Mi smo to već uputili u proceduru”, kazao je. 

Isto tako tvrdi kako je siguran da su svi “međunarodni faktori upoznati s načinom na koji je on već četiri puta izabran i koga predstavlja, odnosno koga ne predstavlja”. 

“Sumnjam da te njegove inicijative imaju ikakvu težinu”, zaključio je Nino Raspudić. 

Podsjetimo, Komšić je u pismu NATO paktu naveo da Hrvatska ne može biti dio međunarodnih mirovnih snaga jer je bila aktivnim sudionikom rata u BiH. Kako je naveo, upravo zbog toga je hrvatskom vojnom i političkom vodstvu presuđeno na Međunarodnom krivičnom sudu u Den Haagu kao dijelu udruženog zločinačkog pothvata (UZP) jer je Hrvatska imala za cilj stvoriti etnički očišćene dijelove BiH pod svojom vojnom i političkom upravom. Komšić je optužio je Hrvatsku da takve namjere ima i danas. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...