ČOVIĆ SE PRIDRUŽIO DODIKU: „Radujem se jačanju prijateljstva između naša dva naroda i promicanju…“

Da se lideri HDZ-a BiH Dragan Čović i SNSD-a Milorad Dodik prate u stopu svjedoči i sljedeća objava na društvenim mrežama.

  • Vijesti

  • 04. Nov. 2022  04. Nov. 2022

  • 9

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović uputio je čestitku novom premijeru Izraela Benjaminu Netanyahuu.

-Čestitke Benjaminu Netanyahuu na izvanrednoj pobjedi. Radujem se jačanju prijateljstva između naša dva naroda i promicanju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Izraela. Mazel Tov, poručio je Čović.

Podsjetimo, kasno sinoć i Čovićev strateški partner Milorad Dodik uputio je čestitku izraelskom desničaru.

Lider SNSD-a i novi predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik čestitao je Benjaminu Netanyahuu pobjedu, baš kao i Čović -na engleskom jeziku:

„Čestitamo. Mazel Tov Benjaminu Netanyahuu na njegovoj velikoj izbornoj pobjedi! Radujemo se jačanju našeg prijateljstva i bilateralnih odnosa”.

Podsjetimo, Benjamin Netanyahu pobijedio je na izraelskim izborima u četvrtak kada je njegov desničarski religijski blok osigurao 64 od 120 mjesta u parlamentu nakon što su prebrojani svi glasovi.

Likud, stranka 73-godišnjeg bivšeg premijera, bit će najveća stranka u izraelskom parlamentu Knessetu s 32 zastupnička mjesta, što je više od 24 mjesta, koje je osvojila stranka Yesh Atid (Ima budućnosti) premijera u odlasku Yaira Lapida, objavili su izraelski mediji.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...