EROL AVDOVIĆ, IZ NEW YORKA: „Pročitao sam naknadno Alkalajev govor i sada sam dodatno uvjeren da bi se…“

Svoj sud o svemu dao je i dugogodišnji izvjestilac iz New Yorka Erol Avdović.

  • Vijesti

  • 04. Nov. 2022  04. Nov. 2022

  • 4

Ne stišavaju se reakcije na govor ambasadora Bosne i Hercegovine pri Vijeću sigirnosti Ujedinjenih nacija Svena Alkalaja.

Svoj sud o svemu dao je i dugogodišnji izvjestilac iz New Yorka Erol Avdović.

-Mirno i bez podizanja tenzija uz obavezu da čujemo i drugačija razmišljanja pročitao sam naknadno Alkalajev govor i sada sam dodatno uvjeren da bi se svaka tačka mogla posebno odbraniti PRAVNO na svakom SUDU. Na stranu politika i zastrašivanja, neka kritičari kažu šta je pogrešno, poručio je Avdović, te dodao:

-Što se mene tiče želim biti jasan: Neću biti ničiji glasnogovornik, a još manje megafon bilo čije politike, ali govorit ću glasno, mirno, tražeći argumente da se odbrani istina i pravda koja je zakonom propisana. Ispravan princip je SILA ARGUMENTA, a ne ARGUMENT SILE. Tako je to.

Dakle, da je kojim slučajem govor koga je u UN-u pročitao ambsador Alkalaj došao iz bilo kog kabineta Predsjedništva BiH - bilo kog - isto bih ga ovako pravno, a manje politički skrutinizirao. To je moja profesionalna obaveza. Slažem se i da Bosni i Hercegovini treba nova GLASNOST, zaključio je Avdović.

Podsjetimo, nakon oštre reakcije Američke ambasade u BiH na govor bh. ambasadora pri Vijeću sigurnosti, oglasio se i Sven Alkalaj.

Njegovu reakciju pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...