"GRADITI MOSTOVE S OBJE STRANE DRINE": Kavazović i Memić razgovarali o unapređenju odnosa Bošnjaka u Sandžaku i BiH

Nosilac liste za Bošnjačko nacionalno vijeće Sandžačke demokratske partije Husein Memić sastao se danas sa reisul-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem.

  • Vijesti

  • 05. Nov. 2022  05. Nov. 2022

  • 4

Sagovornici su između ostalog razgovarali o temi kako unaprijediti odnose Bošnjaka u Sandžaku i BiH.

Memić ističe da Rijaset IZ u BiH doživljava kao duhovni centar, te da osjeća dužnost da učestvuje u pomirenju islamskih zajednica.

"Ja se ovdje osjećam kao svoj na svome. Izvijestio sam reisa da je politička situacija u Sandžaku dosta bolja i da je sada dobro vrijeme da razgovaramo o ideji jedinstvene islamske zajednice koja e jako potrebna Bošnjacima i to je moj primarni cilj. Bio bih veoma zadovoljan da učestvujem u pomirenju dviju islamskih zajednica", izjavio je Memić.

Navodi da ostvarenje tog cilja neće biti lako, zbog čega je zamolio reisa Kavazovića da se uključi u taj proces.

"Trebamo graditi mostove s obje strane Drine. Ja želim graditi odnose Srba i Bošnjaka. Reis se u potpunosti slaže s tim i ja ću se truditi da radim na unaprjeđenju tih odnosa", rekao je Memić i dodao da je "reis Kavazović primjer svega onoga što treba da krasi jednog muslimana".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...