SRĐAN ŠUPUT UPOZORAVA: "Od 1. januara može se očekivati povećanje kamatnih stopa"

Šuput je naglasio da to predstavlja značajni udar na kućni budžet građana.

  • Ekonomija

  • 05. Nov. 2022  

  • 0

Od 1. januara 2023. godine možemo očekivati da kamatne stope budu veće, izjavio je direktor Agencije za bankarstvo RS Srđan Šuput, gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

Šuput je naglasio da to predstavlja značajni udar na kućni budžet građana.

"Određene mjere Vlade RS poput povećanja plata i penzija će u jednoj mjeri ublažiti ove udare, ali ne u potpunosti", rekao je Šuput.

Šuput je podsjetio da je Agencija za bankarstvo RS donijela odluku o ublažavanju značajnog rasta kamatnih stopa.

"Ne možemo ih zabraniti, ali smo propisali bankama da ne mogu teret cijele krize prebaciti na leđa klijenta. Svako povećanje preko dva posto znači da će banke morati da umanje dobit", poručio je Šuput.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...