NEVIĐENA LAKRDIJA NA GRBAVICI: Pogledajte kako je Borac slavio protiv Željezničara uz veliku pomoć sudačke trojke predvođene Bilbijom…

Na kraju utakmice sudijska je trojka u pratnji zaštitara napustila stadion.

  • Sport

  • 07. Nov. 2022  07. Nov. 2022

  • 2

Fudbaleri Željezničara poraženi su sinoć na Grbavici od banjalučkog Borca sa 1:2, u derbi susretu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je poveo u 28. minuti golom Amoaha, koji se nakon centaršuta Štilića dobro snašao u šesnaesetrcu gostujuće ekipe te sa dva metra "ugurao" loptu u mrežu.

U 33. minuti Borac je izjednačio preko Kulašina koji je šutirao s ivice šesnaesterca, lopta je na putu do gola zakačila jednog igrača Željezničara i prevarila golmana Bendera te završila u mreži.

Do kraja poluvremena Borac je imao još jednu dobru priliku, ali je Vojinović nakon kornera Ninkovića loše šutirao glavom, iako je bio usamljen na sedam metara od gola.

Ključni trenutak na utakmici dogodio se u 58. minuti, kada je Željezničar ostao s igračem manje nakon što je Santos dobio crveni karton.

Na stadionu nikome nije bilo jasno zbog čega je sudija isključio Santosa, najboljeg nogometaša FK Željezničar.

Uprkos tome, Željezničar je nastavio da napada, a u 61. minuti došao i do drugog gola, koji je sudija Bilbija poništio dosudivši prekršaj Cocalića nad golmanom Ćetkovićem.

U 69. minuti gosti su iz očiglednog ofsajda imali stopostotnu priliku kada je Cocalić spasio Željezničar odbranivši glavom šut na gol liniji.

I tada su domaći protesirali kod glavnog sudije Bilbije.

Borac je poveo u 82. minuti iz još jedne sumnjive situacije. Piščević je sa 15 metara preciznim udarcem pogodio donji desni ugao Benderovog gola.

POBJEDNIČKI GOL BORCA

Treba napomenuti kako je sudijska trojka na čelu s Bilbijom cijelu utakmicu sudila pristrasno, što je kod više od 10.000 gledatelja izazivalo revolt. Na kraju, utakmice sudijska je trojka u pratnji zaštitara napustila stadion.

alt

Domaći su imali veliki zamjerki na suđenje, a na press konferenciji govorio je šef struke FK Željezničar Edis Mulalić.

“Najodvratnija utakmica. Vodio sam par ovakvih utakmica u ovoj ligi i ligi susjedne zemlje, ali ovo je najodvratnija. To nema veze sa fudbalom, pogotovo drugo poluvrijeme. To je strašno. Borac je kvalitetan dovoljno, a ja da sam ovako zaštićen bježao bih svima 12 bodova, možda 15. Razočaran sam. Čujem da je drugi gol ofsajd, ofsajd je ofsajd, nema mali. Imaju slike. Čitava dužina tijela je u ofsajdu. Kome da se žališ sada. Neću plakati. Kome? Kolegi čestitam. Ne smije niko ovo spomenuti, kako bolan? Nevjerovatno. Crveni karton je bio preloman, mi bismo dobili glat da smo ostali svi. Čestitam kolegi, da Bog da bio prvak sa svojim Borcem“, kazao je Mulalić.

(SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...