JE LI MILIONER IZ LIVNA DIGAO RUKE OD SVEGA: Arapski ulagač mogao bi ići u potpuno preuzimanje aerodroma u susjedstvu…

Sunce hotele od livanjskog poduzetnika prije godinu i pol dana preuzeo je arapski investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata – Mohamed Ali Rashed Alabbar i njegova kompanija Eagle Hills Real Estate.

  • Ekonomija

  • 07. Nov. 2022  

  • 0

Država Hrvatska se namjerava povući iz vlasničke strukture Aerodroma Brač. Prvi korak u pokretanju procedure za prodaju dionica koje ima u toj kompaniji ugovaranje je posla s konsultantima za procjenu vrijednosti firme i dionica koje će se ponuditi putem javnog konkursa, piše Poslovni dnevnik.

Interes za potpunim preuzimanjem Aerodroma ima većinski vlasnik kompanije – Sunce hoteli, koji drži 50,2% dionica. CERP, pak, ima 33,8% dionica raspoloživih za prodaju, a po podacima iz vlasničke strukture Aerodroma Brač država Hrvatska ukupno ima 38,5%, dok manje udjele imaju Svpetrvs hoteli, HT, općina Puščica, Sardina i mali dioničari.


Sunce hotele od livanjskog poduzetnika Jake Andabaka prije godinu i pol dana preuzeo je arapski investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata – Mohamed Ali Rashed Alabbar i njegova kompanija Eagle Hills Real Estate.

Više upućenih tvrdi kako je on dosad bio fokusiran isključivo na hotelski biznis, no navodno je zainteresiran za potpuno preuzimanje Aerodroma, koji je od velike važnosti za brački turizam.

No, potrebna su mu i značajna ulaganja, a o njima se godinama govori i priprema projekte.

CERP-ov paket dionica i ranije se nudio na prodaju – u dva navrata, no bez odaziva ulagača, ponajprije poduzetnika rodom iz Livna Jake Andabaka, kojeg se smatralo glavnim kandidatom za preuzimanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...