DENIS BEĆIROVIĆ KOMPLETIRA KABINET: Ferid Buljubašić šef kabineta, Nerkez Arifhodžić savjetnik sa vanjsku politiku, a Mirza Kršo…

Do službene inauguracije novih članova Predsjedništva BiH koja će se održati 16. novembra moguće je da se pojave i nova imena koja će biti uključena u Bećirovićev kabinet.

  • Politika

  • 07. Nov. 2022  07. Nov. 2022

  • 15

Denis Bećirović, novi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, odmah nakon pobjede na izborima počeo je sastavljati svoj budući kabinet i kako sada stvari stoje taj posao je u završnoj fazi. Kao što je već ranije pisano, šef Bećirovićevog kabineta bit će Ferid Buljubašić, nekadašnji direktor Socijaldemokratske partije BiH i ratni komandant odbrane Goražda. Pored Buljubašića važnu ulogu u budućem Bećirovićevom kabinetu imat će  njegov stranački kolega Damir Mašić. On neće biti profesionalno angažiran, budući da će se profesionalizirati u Parlamentu Federacije BiH, nego će biti neka vrsta koordinatora članova kabineta.

Prof. dr Mirza Kršo sa sarajevskog Ekonomskog fakulteta bit će ekonomski savjetnik Denisa Bećirovića, otkrivaju izvori "Slobodne Bosne". Kršo do sada nije bio politički aktivan, o njemu se zna to da je rođen 1983.godine, te da je profesor na katedri za financije.

Nerkez Arifhodžić, penzionisani diplomata, bit će savjetnik Denisa Bećirovića za vanjsku politiku. Predratni ambasador Jugoslavije, a kasnije i Bosne i Hercegovine  u Tunisu, bio je već savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Arifhodžić je bio ambasador BiH u Turskoj, a kasnije i u Italiji, gdje je imenovan kao Hrvat, što je izazvale burne reakcije iz HDZ-a BiH.

Prema informacijama izvora "SB" Denis Bećirović je nakon pobjede na izborima razgovarao sa širokim krugom potencijalnh suradnika, među njima i nekim kolegama iz parlamentarnih klupa, međutim mnogi od njih su ga odbili jer se nisu vidjeli u kabinetu člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Do službene inauguracije novih članova Predsjedništva BiH koja će se održati 16. novembra moguće je da se pojave i nova imena koja će biti uključena u Bećirovićev kabinet.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...