"NE PRIZNAJEMO KOSOVO": Španija ostaje pri svom stavu, apeluje na nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Špansko ministarstvo je tako odgovorilo na pitanje prištinskog portala “Dukađini” da li će Priština dobiti odobrenje Španije da se pridruži EU.

  • Evropa

  • 08. Nov. 2022  08. Nov. 2022

  • 0

"Španija ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova i smatra da to pitanje treba da se riješi dijalogom Beograda i Prištine", saopćilo je špansko Ministarstvo vanjskih poslova.

Špansko ministarstvo tako je odgovorilo na pitanje prištinskog portala “Dukađini” da li će Priština dobiti odobrenje Španije da se pridruži EU.

"Španija ostaje pri svom stavu da ne priznaje deklaraciju o nezavisnosti koju je Priština usvojila 2008. godine i brani potrebu da se to pitanje riješi dijalogom Beograda i Prištine", navelo je Ministarstvo vanjskih poslova Španije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...