SPEKTAKL U ŠPANIJI: Pogledajte kako je Barcelona s igračem manje slavila u Pamploni i osigurala titulu jesenjeg prvaka...

Barcelona je ovom pobjedom došla do 37 bodova, pet više od drugoplasiranog Real Madrida koji ima utakmicu manje.

  • Sport

  • 09. Nov. 2022  

  • 0

Nogometaši Barcelone su osvojili sva tri boda na gostovanju u Pamploni pobijedivši Osasunu sa 2-1, iako su više od sat vremena igrali s desetoricom igrača zbog isključenja Roberta Lewandowskog.

Osasuna je već u 6. minuti povela, a pogodak je postigao David Garcia. Robert Lewandowski je u 11. minuti zaradio prvi žuti karton, zbog nepotrebnog povlačenja. Dvadeset minuta poslije poljski napadač je naskočio na suparničkog igrača i laktom ga udario u predjelu vrata, a sudac Manzano mu je bez zadrške pokazao drugi žuti, a potom i isključujući crveni karton.

Nije to bio jedini crveni karton koji su dobili Katalonci. Naime, u završnici prvog poluvremena dobio ga je i Gerard Pique koji je bio na klupi za rezerve, a Manzano mu je pokazao crveni karton zbog žestokih prigovora.

Iako s igračem manje, Barcelona je u drugom poluvremenu preokretom došla do sva tri boda. Za izjednačenje je u 48. minuti pogodio Pedri, a pobjedu Barceloni donio je Raphinha sjajnim pogotkom u 85. minuti, kad mu je sa sredine igrališta dugačko dodavanje uputio Frenkie de Jong, a Brazilac glavom, s ruba kaznenog prostora, prebacio domaćeg golmana Aitora Fernandeza.

Barcelona je ovom pobjedom došla do 37 bodova, pet više od drugoplasiranog Real Madrida koji ima utakmicu manje. Katalonci će pauzu zbog Svjetskog prvenstva sigurno dočekati kao vodeća momčad LaLige, a koliku će imati prednost ovisit će o ishodu dvoboja Real Madrida i Cadiza koji je na rasporedu u četvrtak na Santiago Bernabeuu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...