DRAMATIČAN RASPLET BITKE ZA AMERIČKI KONGRES: Republikanci sve bliže pobjedi u utrci za Zastupnički dom, ludnica u dvije ključne države, oglasio se Donald Trump...

Ključne bitke za Senat se vode u Georgiji (Herschel Walker vs. Raphael Warnock) i Pennsylvaniji (Mehmet Oz vs. John Fetterman), a kako stvari stoje na proglašenje pobjednika mogli bi se načekati.

  • Svijet

  • 09. Nov. 2022  09. Nov. 2022

  • 1

Demokratska senatorka New Hampshirea Maggie Hassan pobijedit će na ponovnom izboru, projekcija je CNN-a. Ovo bi mogla biti vrlo vrijedna pobjeda za demokrate jer će Hassan, porazivši republikanca Dona Bolduca, donijeti svojoj stranci ključnu pobjedu u pokušaju da zadrži Senat pod demokratskom kontrolom.

Demokrati su ostvarili značajnu pobjedu u utrci za guvernera u Pennsylvaniji, a njihov kandidat Josh Shapiro trebao bi pobijediti krajnje desnog republikanca Douga Mastriana.

Prava na pobačaj i predsjednički izbori 2024. zauzeli su centralno mjesto tokom kampanje, a Josh Shapiro, državni odvjetnik, vodio je kampanju za zaštitu reproduktivnih prava žena.

Ključne bitke za Senat se vode u Georgiji (Herschel Walker vs. Raphael Warnock) i Pennsylvaniji (Mehmet Oz vs. John Fetterman), a kako stvari stoje na proglašenje pobjednika mogli bi se načekati. Naime, trka između kandidata je toliko tijesna da se vrlo lako može dogoditi da niti jedan ne prođe 50 posto što bi značilo da se za mjesec dana ponovno ide na glasanje.

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump govorio je u Mar-a-Lagu na Floridi dok rezultati međuizbora i dalje pristižu.

Čestitao je republikanskim kandidatima na dobrim rezultatima, rekavši da je stranka do sada postigla velik uspjeh.

Šaleći se s novinarima, poželio je dobrodošlicu pripadnicima "medija lažnih vijesti" u stražnjem dijelu prostorije, ali im je na kraju govora svima zahvalio na dolasku.

Kandidati Republikanske strane pobijedili su svoje protukandidate u New Yorku, Virginiji i Georgiji. S novim projekcijama sada je jasno da su republikanci preoteli pet mjesta demokratima u utrci za Zastupnički dom što bi im na kraju bilo dovoljno da osiguraju većinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...