ALEKSANDAR VUČIĆ O PLANIRANOM ATENTATU: "Neću nikada nositi pancir u svojoj zemlji, znamo ko je trebalo da ga izvrši"

Atentat je, navodno, bio planiran tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu.

  • Regija

  • 09. Nov. 2022  

  • 2

"Pojaviće se novi podaci, imamo nove pakete sa telefona skinute", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući navode sjvedoka saradnika Srđana Lalića da je grupa Veljka Belivuka planirala atentat na njega. On je istakao da službe imaju podatke ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i prvog i sljedećeg planiranog atentata.

„Nisu naše službe mogle da izmišljaju nešto. Pojaviće se novi podaci, imamo nove pakete sa telefona skinute. Počinju da govore o ubistvu i napadu na mene, sad imamo potvrde i znamo ko je sve u tim pričama učestvovao. Ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i u prvom pokušaju i u sledećem pokušaju“, rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Atentat je, navodno, bio planiran tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu.

Vučić je rekao da su tog dana zbog velikog prostora na kojem se nalazio bili angažovani svi snajperisti i specijalci koje imamo, a da je odbio da nosi pancir.

„Ja sam se u tom trenutku okrenuo prema (Aleksandru) Vulinu, pre nego što sam krenuo ka govornici, i pitao ga: ‚Šta ti je, šta se ti treseš od straha‘“, ispričao je Vučić.

Dodao je da je to pitanje postavio u šali jer je Vulin odgovoran čovjek, a da on sam nije htio ni pancir da nosi.

„Ako smo zemlju doveli dotle da kriminalci mogu da ubiju šefa države, onda to govori o nama. A da se krijem od svog naroda to mi ne pada na pamet. Dok sam živ ću da idem u svoj narod, pancir da nosim neću“, ponovio je predsednik.

Istakao je da u borbi sa mafijom država pobjeđuje, ali da ima još mnogo problema.

„Glavu smo joj dobrim delom odsekli, ali ima još raznih nervnih završetaka i mnogo problema sa kojima se suočavamo, tako da ćemo to morati da rešavamo u narednom periodu“, zaključio je Vučić.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...