"KO JE IZAŠAO KAO ADVOKAT VELJKA BELIVUKA – ALEKSANDAR VUČIĆ": Žustar govor Milivojevića u Skupštini o sprezi vlasti i kriminala

Klan Veljka Belivuka nije postojao u vrijeme Demokratske stranke.

  • Hronika

  • 09. Nov. 2022  09. Nov. 2022

  • 1

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je na današnjoj sjednici Skupštine Srbije da aktuelna vlast "crta metu inspektoru Odjeljenja za suzbijanje droga Slobodanu Milenkoviću Senti kako bi odbranili 'Jovanjicu', kao što su nekada odbranili Veljka Belivuka".

Milivojević je rekao da je pokojni inspektor Dejan Jović otkrio političku pozadinu klana Veljka Belivuka, piše Nova.rs.

"Vi ste inspektora Dejana Jovića uhapsili po nalogu Dijane Hrkalović i stavili u zatvor zato što je otkrio veze Belivuka i vrha režima. Belivuk vam je tada bio potreban da bi obezbjeđivao inauguraciju Aleksandra Vučića… Dok su zavrtali ruke ljudima, vi ste tapšali i aplaudirali tom članu (Belivuku)“, rekao je Milivojević.

On je istakao da klan Veljka Belivuka nije postojao u vrijeme Demokratske stranke.

"U njegovom osnivanju učestvuje Aleksandar Stanković (Sale Mutavi) koji je aprila 2016. godine sa Belivukom prebio Vazuru i njegovo obezbjeđenje, a ko je izašao kao advokat Veljka Belivuka? Aleksandar Vučić. Aleksandar Vučić je izjavio ‘Šta hoćete od nas? Da policija i tužilaštvo u skladu sa novinarskim željama hapse?’ Kako je moguće da ti ljudi pred kamerama prebijaju obezbjeđenje i ne budu uhapšeni. Nemojte mi reći Vučić nije znao koga brani jer je Stanković tada bio osuđen na pet godina i deset mjeseci zatvora, ali ga vi niste stavili u zatvor jer vam je bio potreban da u izbornoj noći poruši objekte u Savamali“, izjavio je poslanik DS-a.

On je rekao i kako je na mjesto ubistva Aleksandra Stankovića "došao kompletan vrh SNS-a zato što su zajedno sa njim vježbali u teretani, poput tadašnjeg ministra policije (Nebojša Stefanović) i Dijane Hrkalović“.

"Nema te alhemije da Velju Nevolju ‘prebacite’ u DS. Belivuk je izjavio da je istaknuti član SNS-a, ako meni ne vjerujete, vjerujte sebi. On je rekao ‘Ja sam za Vučića srušio Savamalu’… Aleksandar Stanković je ubijen i na njegovo mjesto dolazi Belivuk, mi smo to vama ukazivali da imate ubice u svojim redovima, a vi ste pričali da izmišljamo“, rekao je Milivojević.

On je naveo i kako je generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić navodno „ubjeđivao vlasnika noćnog kluba ‘Komitet’ da odustane od gonjenja članova kriminalne grupe Velje Nevolje“.

„Novak Nedić je u službenim bilješkama policije označen kao čovjek koji je vlasnika ‘Komiteta’ ubjeđivao da odustane od krivičnog gonjenja 11 članova kriminalne grupe Veljka Belivuka koji su rasturili taj noćni klub. Nedić ubjeđuje vlasnika ‘Nemoj da svjedočiš protiv Veljka Belivuka, on nam treba, to je naš istaknuti član“, rekao je Milivojević.

Poslanik Demokratske stranke je naveo i kako je tokom trajanja epidemije koronavirusa, "Belivuk došao ispred strana lidera Stranke slobode i pravde i montirao ozvučenje".

"U vrijeme kada nije mogao da se kreće niko, vaši ‘vojnici’ su mogli da se penju na solitere i da kače razglase i da puštaju uvredljive poruke Draganu Đilasu, to ste vi radili, a ne mi… Nećete da nas uplašite koliko god Belivuka, Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića imali uz sebe, mi vas se ne bojimo“, rekao je Milivojević i dodao:

„Kako je moguće da vjerujete Srđanu Laliću? Možda zato što mu je neki rođak ambasador? Pa on je pet ubistva uradio i pristao da bude svjedok“, dodao je još on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...