KO DOŽIVI PRIČAT ĆE: Tramvajska pruga od Ilidže do Hrasnice bit će završena do...

Rok otplate zajma je 15 godina, uključujući tri godine grejs perioda, a zajam je alociran na Federaciju BiH, odnosno Kanton Sarajevo - Ministarstvo saobraćaja.

  • Društvo

  • 10. Nov. 2022  

  • 0

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o zajmu (tramvajska pruga Ilidža - Hrasnica) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, vrijedan 25 miliona eura.

Svrha Projekta je rješavanje jednog od ključnih izazova u razvoju infrastrukture javnog prevoza u Sarajevu poboljšanjem pristupa gradskom prijevozu, uz rješavanje prioritetnih pitanja zaštite životne sredine koja se odnose na kvalitet vazduha.

Rok otplate zajma je 15 godina, uključujući tri godine grejs perioda, a zajam je alociran na Federaciju BiH, odnosno Kanton Sarajevo - Ministarstvo saobraćaja.

Očekuje se da će ovaj projekat trebao biti završen do 31. decembra 2025. godine.

Prijedlog ugovora biće dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen ministar finansija i trezora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...