SUSPENDIRAN I ZABRANJEN MU RAD: Zatvorski čuvar u Sarajevu tražio od zatvorenika novac i iPhone

Nakon lišenja slobode, optuženi je suspendiran sa radnog mjesta. 

  • Hronika

  • 10. Nov. 2022  

  • 0

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv zatvorskog stražara Eldina Brajlovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Tereti se da je od početka 2022. godine do aprila iste godine kao zatvorski stražar u Kazneno popravnom zavodu poluotvorenog tipa Sarajevo-Odjeljenje Ustikolina, u više navrata od jednog osuđenika tražio 1.000 KM i mobilni aparat IPhone.

Zauzvrat mu je obećao da će ga obavijestiti ukoliko budu planirani pretresi zatvorskih ćelija osuđenika, kako bi mogao sakriti nedozvoljene predmete koje eventualno posjeduje. Obećao je i da će uticati na svoje nadređene kako bi dobio korištenje vanzatvorskih pogodnosti, te da ga neće fizički maltretirati bez razloga, što je u prethodnom periodu već činio, udarivši ga gumenom palicom dok je obavljao poziv na zatvorskoj telefonskoj govornici.

Prilikom korištenja vanzavodskih pogodnosti, odnosno, slobodnog vikenda van KPZ-a, osuđenik B.B. se sastao sa Brajlovićem na jednoj benzinskoj pumpi na Stupu u Sarajevu kako bi mu dao traženi novac i mobilni aparat. Tada su Brajlovića, tačnije, 15. aprila 2022. godine po nalogu Tužilaštva KS uhapsili pripadnici Federalne uprave policije sa označenih 500 KM i iPhone mobitelom koji mu je osuđenik predao.

U optužnici je postupajući tužilac predložio sudu zabranu obavljanja posla zatvorskog stražara na pet godina od pravosažnosti presude. Nakon lišenja slobode, optuženi je suspendiran sa radnog mjesta. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...