KOŠARKAŠKI ZMAJEVI VEČERAS DOČEKUJU MAĐARSKU: "Kad nema starih ratnika, rađaju se novi heroji"

Od ranije je poznato da Adis Bećiragić, selektor BiH, ne može računati na Jusufa Nurkića, Džanana Musu i Miralema Halilovića. Spisak nedostupnih za meč proširio se još na povrijeđene Edina Atića i Emira Sulejmanovića, a pod znakom pitanja je John Roberson.

  • Sport

  • 11. Nov. 2022  

  • 0

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, desetkovana, bez pola tima, dočekuje selekciju Mađarske u nastavku takmičenja grupe K kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kad nema starih ratnika, rađaju se novi heroji. A Zmajevima će biti potrebno da neko iz drugog plana bljesne, odigra meč života, karijere.

Od ranije je poznato da Adis Bećiragić, selektor BiH, ne može računati na Jusufa Nurkića, Džanana Musu i Miralema Halilovića. Spisak nedostupnih za meč proširio se još na povrijeđene Edina Atića i Emira Sulejmanovića, a pod znakom pitanja je John Roberson.

Bećiragić velike nade pomaže u pomoć publike u Skenderiji. Smatra da svi oni koji vole BiH mogu biti od velike pomoći, šesti igrač.

Najteže će biti nadoknaditi izostanak kapitena Halilovića, smatra "coach" BiH.

- Halilović je stub ove ekipe. Duhovno i fizički. Meni njegov nedostatak najviše fali. Kada smo vidjeli da nema naše kičme, jedina šansa nam je ogromna pomoć publike. Kad je bilo najteže, uvijek proradi inat kod nas, nadam se da će opet proraditi - rekao je Bećiragić na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Adin Vrabac će kao kapiten predvoditi Zmajeve.

- Okolnosti su takve kakve jesu. Ne bih se puno obazirao na deficit. Dat ćemo maksimum pred punom dvoranom. Mađari imaju svoje kvalitete, niko ih ne potcjenjuje. Moramo igrati do kraja, da izvučemo pobjedu što je najbitnija stvar - rekao je Vrabac.

Utakmica BiH - Mađarska igra se u dvorani Skenderija u petak od 20 sati.

Tabelu grupe K predvode Litvanija sa 15, Francuska sa 14 i Crna Gora sa 13 bodova. BiH i Mađarska imaju po 12, a Češka 11 bodova.

Na Svjetskom prvenstvu na Filipinima, Japanu i Indoneziji 2023. godine igrat će tri najbolja tima iz grupe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...