A ŠTA ĆE DOGODINE KAD NA SNAGU STUPI NOVI ZAKON O PREVENCIJI KORUPCIJE: Sebija Izetbegović preuzela mandat u Skupštini KS

Prema novom Zakonu o prevenciji i suzbijanju korupcije koji počinje sa primjenom od prvog januara naredne godine skupštinski zastupnici neće moći biti i direktori javnih preduzeća i ustanova pa će se to zasigurno i odnositi na Sebiju Izetbegović.

  • Vijesti

  • 11. Nov. 2022  

  • 6

Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebija Izetbegović prihvatila je mandat u Skupštini Kantona Sarajevo ispred SDA.

Izetbegović je i dio rukovodstva sarajevske kantonalne organizacije SDA i supruga lidera ove stranke.

Prema novom Zakonu o prevenciji i suzbijanju korupcije koji počinje sa primjenom od prvog januara naredne godine skupštinski zastupnici neće moći biti i direktori javnih preduzeća i ustanova pa će se to odnositi i na Sebiju Izetbegović.

Također, Sebija Izetbegović je u fokusu javnosti i zbog diplome magistarskog studija odnosno studiranja koje je provela u Zagrebu čiju vjerodostojnost treba da utvrdi Komisija Univerziteta u Sarajevu i obavijesti Senat ove obrazovne institucije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...