OPĆINA STARI GRAD ISPUNILA OBEĆANJE: Porodici Makota sanira se krov, Meho Beriša će dobiti novi pelet

Kako je saopćeno iz općine, nadležne općinske službe već u ponedjeljak su izašle na teren i poduzele neophodne mjere.

  • Društvo

  • 11. Nov. 2022  11. Nov. 2022

  • 0

U sarajevskom naselju Širokača, u subotu, 5. novembra, došlo je do izbijanja požara na putničkom automobilu, koji se potom proširio i na garažu, te zahvatio dio krova porodične kuće.

Narednog dana ovo naselje su posjetili nadležni iz Općine Stari Grad, na čelu sa općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, te obećali potrebnu pomoćž po ubrzanim procedurama, budući da dolazi zima i padavine.

Kako je saopćeno iz općine, nadležne općinske službe već u ponedjeljak su izašle na teren i poduzele neophodne mjere.

- Uposlenici Odjeljenja za održavanje putnih pojaseva izvršili su rašćišćavanje ostataka od požara i osigurali da lokacija na kojoj je izbio požar bude opet pristupačna. Odmah nakon toga pristupilo se radovima na sanaciji oštećenog krova kako bi se porodici Seje Makote osiguralo da imaju funkcionalan objekat koji neće prokišnjavati usljed nadolazeće zime i padavina. Oštećeni dio krova je uklonjen i u toku je postavljanje novih greda, a radovi bi trebali biti gotovi za nekoliko dana - naveli su iz Općine.

U garaži iz koje je počeo požar u potpunosti je izgorio uskladišteni pelet za zagrijavanje doma Mehe Beriše što je ovog penzionera najviše zabrinjavalo.

Odlukom općinskog načelnika Hadžibajrića poduzete su aktivnosti da se u što kraćem roku uplate sredstva za nabavku novog peleta porodici Beriša.

- U ovakvim situacijama je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava, a materijalna šteta se uvijek može nadoknaditi. Pomoći ćemo ovim ljudima, prvo ćemo sanirati kuću, da ljudi mogu normalno živjeti. Nećemo ih ostaviti nezbrinute, bliži se zima i brzo ćemo djelovati. Naći najbolje rješenje za ove porodice - izjavio je prilikom posjete porodicama Hadžibajrić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...