HLADAN TUŠ ZA PREDSJEDNIKA SRBIJE: Vučićev plan je djelimična invazija Kosova –„Za Vučićeve policajce više nema povratka…“

Sa druge strane, kazao je da nisu svi srpski policajci podnijeli ostavke.

  • Regija

  • 12. Nov. 2022  

  • 5

Broj policajaca koji su dali ostavke nije mali – 578. Ali u stvarnosti je broj policajaca koji su služili Kosovu bio mnogo manji“ – kazao je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Xhelal Sveçla. Optužio je bivše policajce sa Sjevera, poput komandira, Nenada Đurića i šefa operative, Aleksandra Filipovića, da su služili Srpskoj listi i Vučiću, te kazao da oni neće moći da se vrate u policiju.

„Ne postoji mogućnost da se vrate u Kosovsku policiju, oni su i dalje pod istragom. Nenad Đurić više ne može da se vrati u Kosovsku policiju”, kazao je Xhelal Sveçla u sinoćnom gostovanju na T7.

Nakon što je ostavke podnijelo 578 Srba – pripadnika Kosovske policije, Svećlja kaže da najmanje 50 posto „nije služilo Kosovu“, već Srbiji, javlja Gazeta Express.

Sa druge strane, tvrdi da su neki od njih podnijeli ostavke „pod velikim pritiskom Srbije“.

„Stisnuti i poniženi, podneli su ostavke. Negdje 50% ovih policajaca uopšte nije bilo u službi Kosovske policije“, rekao je Xhelal Sveçla.

Ujedno je ocijenio da Kosovskoj policiji neće nedostajati policajci poput Nenada Đurića. Jer, kako kaže, ni on nije služio Kosovu.

„Nenad Đurić je učestvovao na sastancima Savjeta bezbjednosti Srbije. Kosovskoj policiji uopšte neće nedostajati Đurić i Filipović… To su bili policajci koji su služili Srpskoj listi, Beogradu, Aleksandru Vučiću“, izjavio je Xhelal Sveçla, javlja Express.

Osvrnuo se i na nedavno odlikovanje Đurića od strane srbijanskog predsjednika. Svećlja kaže da je to Vučićev pokušaj da ohrabri druge.

Vučić je međutim, osim odlikovanja, Đuriću dodijelio i ponudu za posao.

Kako je predsjednik Srbije potvrdio ove nedelje na ceremoniji odlikovanja Đurića, kao i bivšeg šefa operative KP na Sjeveru, Aleksandra Filipovića, njih sada očekuje nova služba u državnim organima Republike Srbije i oni će nastaviti da rade policijski posao.

Kada je u pitanju situacije na Sjeveru, Xhelal Sveçla je naveo da ima dovoljno policajaca koji rade sa izuzetnom voljom da održavaju situaciju.

Sa druge strane, kazao je da nisu svi srpski policajci podnijeli ostavke.

Ipak, najavio je da će biti raspisan konkurs da bi se dopunio broj policajaca.

„U pravom trenutku ćemo otvoriti konkurs koji je regulisan pravilnikom“, poručio je Xhelal Sveçla.

Vučićev plan je djelimična invazija Kosova

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, ujedno je zatražio od predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, da građane Kosova „ostavi na miru“ i da se „ne miješa u unutrašnja pitanja Kosova“. Traži i da se ne pale automobili i kuće Srba sa Sjevera.

Svečlja je na T7 rekao da su svjesni da su Vučićevi planovi destabilizacija Kosova i njegova delimična okupacija.

Još jednom je kazao da na Sjeveru postoje „elementi ruske obavještajne službe“, koji pokušavaju da „izazovu iskre sukoba“ i da pogoršaju bezbjednosnu situaciju na Kosovu.

Podsjetio je na slučajeve deportacije ruskih državljana, navodeći da oni „nisu protjerani radi zabave“.

„Svi koji ugrožavaju stabilnost Kosova biće protjerani“, zaključio je Xhelal Sveçla.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...