BURNE REAKCIJE IZ SUSJEDSTVA: „Hrvatska vojska odbranila Bosnu i Hercegovinu, gospodin Bakir Izetbegović je kontinuirano…“ (VIDEO)

Usprkos svemu ne stišavaju se reakcije iz susjedstva.

  • Politika

  • 13. Nov. 2022  13. Nov. 2022

  • 22

Zaoštrena retorika uporno se nastavlja. U nedavnom saopćenju Majke Srebrenice, predsjednika Repubike Hrvatske Zorana Milanovića nazvale su fašistom koji glumi demokrata.

- Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, jadno je i bijedno da jedan predsjednik države "koja je članica svih organizacija, kojih Bosna i Hercegovina nikad neće biti" sebi dozvoli ovakav vokabular, stoji u pismu Udruženja žrtava i svjedoka genocida i udruženja Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa.

Milanović je potom Udruženje nazvao političkom organizacijom.

- Od ovog trenutka to je za mene samo još jedna politička organizacija, a nikako ne netko prema kome bi trebao imati debelu rezervu, pijetet i oprez kada govorim. Napisali su da sam fašist koji glumi demokrata. To je minus inteligentno, dakle onaj tko je to pisao, taj copywrighter iz SDA ili mešihata je rekao dobru stvar, rekao je tada Zoran Milanović.

Iako to sad Bakir Izetbegović opovrgava.

- Saopćenje Udruženja "Majke Srebrenice" u kojem su reagirale na Milanovićevo negiranje genocida nisam pisao ja, niti bilo ko iz SDA, ali bih svaku riječ iz tog saopćenja - potpisao.

Povod burnih reakcija je zahtjev Udruženja da Hrvatska vojska ne sudjeluje u vojnoj misiji EUFOR-a u BiH jer je, kako navode, Hrvatska sudjelovala u agresiji na BiH.

Usprkos svemu ne stišavaju se reakcije iz susjedstva.

Povjesničar Ante Nazor kaže da je Hrvatska vojska odbranila BiH, dok Domagoj Knežević, savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova RH Gordana Grlića Radmana optužuje lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...