ČOVIĆEVI ANALITIČARI HVALE ELMEDINA KONAKOVIĆA: „Njegove izjave oko izmjena Izbornog zakona sada su su…“

"Osmorka nosi prevagu nad SDA, ali ako žele da budu validan partner strukturama HNS-a trebaju se riješiti DF-a Željka Komšića", poruke su iz Čovićevih redova.

  • Mini market

  • 13. Nov. 2022  13. Nov. 2022

  • 11

Prošle sedmice održan je prvi sastanak oko mogućeg formiranja vlasti između predstavnika HDZ-a BiH i stranaka sarajevske “Trojke” – SDP-a, Naroda i pravde te Naše stranke. Prve reakcije analitičara iz Čovićevih redova su pozitivne.

Analitičari bliski Čovićevom HDZ-u Milan Sitarski i Marko Lucović za stranačku RTV HB kažu da je cilj u ovoj godini formirati vlast i kako su pregovori vođeni u pozitivnom ozračju. Sitarski kaže da Osmorka nosi prevagu nad SDA, ali ako žele da budu validan partner strukturama HNS-a trebaju se riješiti DF-a Željka Komšića.

Sitarski je kao pozitivne označio izjave lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića oko izmjena Izbornog zakona, a za Konakovića je kazao da je sada znatno opušteniji nakon što su održani izbori.

-Konaković je i sada učestvovao u pregovorima, ali naravno bio je svjestan činjenice da svaka konstruktivnost u tim pregovorima na bošnjačkoj političkoj sceni predstavlja hendikep, kazao je Sitarski.

(SB)

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...