REIS KAVAZOVIĆ O TERORIZMU U ISTANBULU: "Odlučnije se suprotstaviti silama mraka koje ubijaju i kasape ljude"

"Želim Vam kazati, dragi prijatelj, da u ovoj tragediji niste sami, da je uz vas mnogo onih koji tuguju zajedno s vama i sudjeluju u vašoj boli - iskreno i s dubokim emocijama", napisao je reis Kavazović.

  • Vijesti

  • 14. Nov. 2022  

  • 0

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je uputio telegram saučešća Aliju Erbasu, predsjedniku Predsjedništva za vjerske poslove Republike Turske, povodom terorističkog napada koji je jučer izveden u Istanbulu.

- Povodom užasnog terorističkog napada koji je izveden jučer u Istanbulu i koji je usmrtio šest, a ranio više desetina ljudi, ali i koji je uznemirio čitavu Tursku i sve dobronamjerne ljude širom svijeta, izražavam Vam svoju duboku potresenost i zabrinutost - navedeno je u telegramu reisu-l-uleme Islamske zajednice BiH.

Reis Kavazović je dodao kako vjeruje da će turski narod ostati čvrst i iz ovoga izaći jači i odlučniji da se suprotstavi silama mraka koje ubijaju i kasape ljude, siju razdor i uništavaju materijalna dobra kad god vide priliku za to.

- Molim Uzvišenog Allaha da bratskoj zemlji Turskoj podari stabilnost i moć da se efikasno iznese sa svakim vidom teroriziranja i zastrašivanja ljudi, da porodicama nastradalih podari sabura, a poginulim oprosti grijehe i uvede ih u svoju milost. Molim se i za ranjene: da im Allah olakša bol i ubrza oporavak. Želim Vam kazati, dragi prijatelj, da u ovoj tragediji niste sami, da je uz vas mnogo onih koji tuguju zajedno s vama i sudjeluju u vašoj boli - iskreno i s dubokim emocijama - napisao je reis Kavazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...