ZBOG POGIBIJE DJEVOJKE KOD LAKTAŠA: Neđi Mariću i Stojadinu Kneževiću pet godna zatvora

Prvostepenom presudom Marić je osuđen na četiri, a Knežević na godinu zatvora zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

  • Hronika

  • 15. Nov. 2022  

  • 0

Vijeće Okružnog suda Banja Luka osudilo je Neđu Marića (25) iz Banje Luke i Stojadina Kneževića (53) iz Obrenovca u Srbiji, na ukupno pet godina zatvora zbog saobraćajne nesreće iz jula 2019. godine kada je u Trnu kod Laktaša stradala Ana Radić (21) iz Prijedora.

Prvostepenom presudom Marić je osuđen na četiri, a Knežević na godinu zatvora zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

Mariću je izrečena i kazna oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od tri godine, računajući od dana pravosnažnosti odluke, s tim da se vrijeme provedeno u zatvru ne računa u ovu kaznu, a Kneževiću u trajanju od jedne godine.

Prema navodima iz optužnice, Marić i Knežević su učestvovali u saobraćajnoj nesreći koja se desila 8. jula 2019. godine u Trnu kod Laktaša, a stradala djevojka je bila suvozač u "audiju" koji je vozio Marić i koji se sudario sa "golfom" za čijim volanom je bio Knežević.

U presudi je navedeno i da su obojica vozača bili pod uticajem alkohola, Marić je u krvi imao oko 1.48 promila, a Knežević 0.84 promila alkohola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...