DOBRO JE, ALI NA DRUGI NAČIN: Zašto se seks sviđa ženama, a zašto muškarcima?

Žene su rangirale osjećaj bliskosti s partnerom kao jednu od glavnih dobrih stvari u seksu, ali muškarcima to uopće nije na listi.

  • Sex i grad

  • 16. Nov. 2022  16. Nov. 2022

  • 0

Seks ima mnogo prednosti, od toga da je zabavan do sagorijevanja kalorija, a kao i kod mnogih stvari, čini se da muškarci i žene osjećaju njegove dobre strane na drugačiji način, piše Metro.

Anketa s web stranice za upoznavanje, IllicitEncounter.com, otkriva da žene najviše uživaju u seksu jer ih čini sretnima, s čime se slaže 72% ispitanica.

Za muškarce je najbolji rezultat bio da je čak i kad je seks loš, još uvijek dobar, jer se 82% složilo da je to najzabavnija stvar koja se može raditi, a da je besplatna.

Otkrivanje novog seksualnog partnera visoko je rangirano kod oba pola, ali imajte na umu da je logično da to kažu ljudi na stranici za upoznavanje.

Žene su rangirale osjećaj bliskosti s partnerom kao drugu najbolju stvar u vezi sa seksom, ali muškarcima to uopće nije na listi.

Jessica Leoni, stručnjakinja za seks i veze, rekla je: “Čini se da rezultati pokazuju da dobar seks zadovoljava fizičku potrebu muškaraca i emocionalnu potrebu žena.

Više muškaraca bude frustrirano ako to ne rade redovno i pridaju veću vrijednost seksu s novim osobama.

Žene više koriste seks kako bi se povezale s partnerom i pobjegle od životnih stresova.

Ono što je jasno je da je dobar redovni seks ključan za opću dobrobit oba pola.”

Istraživanje je također pokazalo da se 57% muškaraca i 47% žena slaže da je redovni seks glavna prednost života u vezi , a još veći broj njih je rekao da ne bi mogli biti u vezi s nekim ako seks nije zadovoljavajući.

Deset glavnih dobrih strana seksa za žene: čini ih sretnima zbližavanje s partnerom skreće pažnju sa stvari koje ih brinu održava ih zdravim i aktivnim zabavno je uzbuđenje spavanja s nekim novim i otkrivanja novog tijela seks popravlja raspoloženje izvrstan bijeg od svakodnevice života pomaže da bolje spavaju zabavan način sagorijevanja kalorija Deset glavnih dobrih strana seksa za muškarce: seks je najzabavnija stvar koju možete raditi na svijetu koja je besplatna frustrirani su ako nemaju redovan seks čak je bolje nego gledati njihov tim kako pobjeđuje u sportu najzabavniji oblik vježbanja osjećaj koji dobiju kad spavaju s nekim novim zbog dobrog seksa više cijene svoju partnericu pomaže da bolje spavaju čini da se osjećaju dobro sami sa sobom izvrstan bijeg od pritiska posla osjećaju se pozitivnije nakon toga.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...