JEZIVE SCENE S LICA MJESTA: 30 lopova upalo u salon i ukralo 13 automobila, pogledajte kako je sve završilo... (VIDEO)

Nakon što su ukrali ukupno 13 automobila, lopovi su tokom bijega oštetili još nekoliko auta.

  • Šareni svijet

  • 17. Nov. 2022  

  • 0

Sjedinjene Američke Države ne pamte ovako masovnu krađu automobila uz pucnjavu i haos. Naime, grupa od oko 30 osoba bila je umiješana u masovnu krađu automobila iz salona u okrugu Genesee u Michiganu, u ponedjeljak.

Prema policijskim izvještajima, grupa je upala u objekt oko 3 ujutro, a kako javlja Fox News, navodno su pucali na zaštitara tokom pljačke.

Nakon što su ukrali ukupno 13 automobila, lopovi su tokom bijega oštetili još nekoliko auta. Jedan od njih koji je vozio ukradeni Mustang kasnije je poginuo u fatalnoj nesreći u 4 ujutro, koja se dogodila na izlaznoj rampi obližnje autoceste.

Zaštitar na licu mjesta nije mogao dati tačan opis lopova, dijelom i zbog stresa te intenziteta same situacije. Iako krađa vozila s parkirališta auto salona nije neuobičajena pojava u SAD, prema policiji, ovaj je incident poseban zbog masovnosti i zbog izmjene vatre između lopova i zaštitara na licu mjesta. Ipak, nema izvještaja o ozljedama od vatrenog oružja.

Policija je već uhapsila dvojicu osumnjičenika, a vlasti vjeruju da je pljačka djelo organiziranog lanca kradljivaca automobila. Policiji sumnja da je ekipa iz Detroita jer je sedam od trinaest ukradenih vozila kasnije locirano u okrugu Oakland i području Detroita.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...