ERDUAN KAFEDŽIĆ POTVRDIO: Ured za borbu protiv korupcije formirao predmet u slučaju "lažne dijagnoze" u KS

Navodno je provaljeno u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, a sve je prijavljeno nadležnim institucijama.

  • Vijesti

  • 18. Nov. 2022  

  • 0

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo formirao je predmet zbog afere koja od jučer trese Javnu ustanovu Dom zdravlja KS, a odnosi se na "upisivanje lažnih dijagnoza i izdavanje recepata za skupe lijekove pacijentima u KS".

Potvrdio je to za Faktor Erduan Kafedžić, šef Ureda, dodajući kako je predmet formiran jučer, a jutres kreće postupanje po predmetu.

Podsjetimo, sve je izašlo u javnost nakon što je Erol Prašljivić, koji je u dom zdravlja došao radi promjene adrese u zdravstvenom kartonu, saznao da mu je neko upisao lažnu dijagnozu.

Navodno je provaljeno u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, a sve je prijavljeno nadležnim institucijama.

Prvi čovjek JU Dom zdravlja KS doc. dr. Abel Baltić kazao je kako je u posljednjih godinu dana zabilježeno više ovakvih slučajeva sa više različitih imena ljekara za koje se sumnja da su zloupotrijebili šifre s kojima pristupaju sistemu.

U Zavodu zdravstvenog osiguranja KS istakli su kako se ranije prijavljenim slučajevima bavi Tužilaštvo, ali i da su u posljednjih nekoliko dana primili još dvije nove prijave od kojih se jedna odnosi na slučaj Erola Prašljivića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...