VIKTOR ORBAN PROCIJENIO: "Sankcije Rusiji su korak ka ratu, na ivici smo da budemo zaraćena strana"

„Svako ko ekonomski interveniše u vojnom sukobu zauzima stav“, rekao je Orban u izjavi za mađarski radio, pojačavajući svoju kritiku briselske strategije koju smatra „opasnom“.

  • Evropa

  • 18. Nov. 2022  

  • 0

Mađarski premijer Viktor Orban ocijenio je da sankcije Evropske unije (EU) Rusiji predstavljaju "korak ka ratu".

„Svako ko ekonomski interveniše u vojnom sukobu zauzima stav“, rekao je Orban u izjavi za mađarski radio, pojačavajući svoju kritiku briselske strategije koju smatra „opasnom“.

Prema njegovim riječima, tako se malo po malo klizi u rat.

„Sada se isporučuje razorno oružje, obučavaju se ukrajinski vojnici na našoj (EU) teritoriji, uvode se energetske sankcije… Postajemo sastavni dio sukoba“, rekao je Orban.

„Na nas se još ne puca, ali smo na ivici da postanemo zaraćena strana. Evropa igra veoma opasnu igru“, zaključio je premijer Mađarske.

Orban redovno osuđuje evropske sankcije, čak i ako je za njih glasao zajedno sa svojim partnerima koje okrivljuje za ekonomske neuspjehe Mađarske.

Njegova vlada je lepila je plakate s fotografijom projektila i natpisom „Sankcije iz Brisela nas uništavaju“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...