SRPSKI REŽISER OBJAVIO: Policija u Frankfurtu spriječila prikazivanje propagandnog filma Borisa Malagurskog

"Policija me je opkolila i zatražila da predam disk sa filmom", napisao je Malagurski.

  • Mini market

  • 18. Nov. 2022  19. Nov. 2022

  • 3

Njemačka policija onemogućila je prikazivanje propagandnog uratka režisera Borisa Malagurskog u Frankfurtu.  Ako je suditi po šturoj objavi na Facebooku samog režisera, došlo je i do natezanja, prenosi politicki.ba.

Njemačka policija upala je u salu pred premijeru filma “Republika Srpska: Borba za slobodu” u Frankfurtu sa namjerom da zabrani premijeru.

Policija me je opkolila i zatražila da predam disk sa filmom.

Prije bih živu glavu dao, za neke stvari se vrijedi boriti do kraja!”, objavio je Malagruski na svojim profilima na društvenim mrežama. Njegov propagandni uradak predmet je zabrana i osporavanja širom svijeta.

alt

U desetinama i desetinama gradova skinut je s repertoara. Malagruski se, potom, odlučio za prikazivanje po klubovima.

Tako je nedavno upao u sukobe s turskom zajednicom u Njemačkoj.  U gradu Gelzenkirhenu iznajmio je dvoranu Fan kluba Fenerbahčea. Domaćini nisu ni znali za šta mu treba. Osoba koja je iznajmila dvoranu rekla je da će tu održati neki sastanak. Sakrila je da planiraju projekciju, navodi politicki.ba.

Kada je pukla bruka, uputili su javno izvinjenje.

No, Malagruski je pokušao “zaštititi” turske navijače u ovom gradu, pa je tvrdio da je projekciju održao u Dortmundu. Istovremeno, hvalio je “srpsko-tursko bratstvo”.

Fan klub Fenerbahčea to je odlučno demantirao.

Podsjetimo da su Majke Srebrenice javno zatražile da se zabrani sporno dijelo srpskog autora.

“Film negira genocid, agresiju na državu Bosnu i Hercegovinu i historiju Bosne i Hercegovine s namjerom da pruži dodatnu snagu negatorima genocida u Srebrenici – onima koji su činili zločine protiv čovječnosti i genocid, onima koji slave te zločince i podržavaju njihove izvršioce”, poručile su.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...