DŽENAN ĐONLAGIĆ OTVORENO: "Politička palestinizacija BiH može zvanično da krene i to danas iz Mostara!"

"Ništa blokada institucija, ništa crne liste, ništa susreti sa Putinom i Lavrovom, ništa secesija, ništa treći entitet, ništa polaganje vijenca na presuđeni UZP… Sada su strancima ovdje dio rješenja!", kaže on.

  • Politika

  • 19. Nov. 2022  19. Nov. 2022

  • 10

U Mostaru je danas održan sastanak rukovodstva HDZ BiH i SNSD-a.

Dženan Đonlagić, generalni sekretar Demokratske fronte komentarisao je ove mostarske susrete na sljedeći način: 

"Politička palestinizacija BiH može zvanično da krene i to danas iz Mostara! Ništa blokada institucija, ništa crne liste, ništa susreti sa Putinom i Lavrovom, ništa secesija, ništa treći entitet, ništa polaganje vijenca na presuđeni UZP… Sada su strancima ovdje dio rješenja!", kaže on na Twitteru. 

Podsjetimo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je danas izjavio: 

"Koodiniramo sve politike i aktivnosti. HDZ i SNSD koji su ranije konotirane od međunarodne zajednice kao problem u BiH, sada se javljaju kao rješenje brzog uspostavljanja vlasti nakon izbora. S HDZ-om imao dogovor da niko nikome ne smeta i to je najbolje u BiH", rekao je Dodik.

“SNSD neće bez HDZ-a, HDZ neće bez SNSD-a“, kazao je Dodik.

“Dogovorili smo određene aktivnosti kako osnažiti naše partnerstvo. Informisao sam Dodika o onome što smo dogovarali sa drugim strankama i šta se dogovarilo kad je u pitanju Federacija. Usaglasli smo se da naše partnerstvo potvrdim na konstituirajućoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Kazao sam da do kraja godine bi trebali imati Vladu Federacije”, naveo je lider HDZ-a BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...