VLADO ĐAJIĆ I MILORAD DODIK NE MARE: Užasnuti pacijenti iz UKC RS uputili otvoreno pismo (FOTO)

Porodilje nemaju toalet papira, donosi im se od kuće. Odvod u tuš kabini je tri dana začepljen, pa kada se tuširaju onda stoje u prljavoj vodi.

  • Društvo

  • 20. Nov. 2022  

  • 4

"Danas je svjetski dan djeteta, i cilj objave pisma, koji sam dobio sinoć, nije puka kritika vlasti već da se poboljšaju uslovi za porodilje, te kvalitet zdravstvene zaštite i uslova u ovoj i drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj", naveo je u uvodu teksta političar Nebojša Vukanović na svom blogu.

Na zahtjev čitaoca, Nebojša Vukanović na svom blogu prenio je pismo koje je dobio od porodice porodilja i majki sa Univerzitetsko-kliničkog centra Banja Luka, u kome se govori o teškom stanju i uslovima za porodilje i pacijente.

"Danas je svjetski dan djeteta, i cilj objave pisma, koji sam dobio sinoć, nije puka kritika vlasti već da se poboljšaju uslovi za porodilje, te kvalitet zdravstvene zaštite i uslova u ovoj i drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj", naveo je u uvodu teksta Vukanović.

Tekst pisma glasi:

"Poštovani, vjerujem da ste upoznati ali evo da potvrdim stanje iz porodilišta na Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluka. Porodilje nemaju toalet papira, donosi im se od kuće. Odvod u tuš kabini je tri dana začepljen, pa kada se tuširaju onda stoje u prljavoj vodi.

alt

Možete misliti koliko je to higjenski. Porodilje se ručno izdajaju jer iako imaju izdajalice, nemaju dijelove za iste jer su preskupi. Zamislite kako je porodilji koja se rukama izdaja 15, 20 i više dana, u 21 vijeku. Posteljina nije promjenjena sedam dana, obzirom da je bila krvava supruga ju je sama zamjenila. U sobama bude do pet trudnica/porodilja složenih kao sardine.

U čekaonici ne postoji ni jedan ekser, a tek čiviluk na koje bi se ostavile stvari, jakne, torbe i sl. Sve se drži u rukama jer npr. na 3. spratu imate samo jednu klupu i tri stolice tako da i porodilje za vrijeme posjeta moraju stajati. Toliko o UKC. Sretan je ko ga nikada ne posjeti, stoji u pismu čitaoca, koje je objavio uz fotografije Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...