BANDA DŽEPAROŠA PALA U NJEMAČKOJ: Od 8 uhapšenih, 7 je iz BiH, među njima su 4 žene

Džeparoši su privedeni baš u momentu kada su opkolili grupu azijskih turista, koji su planirali da se ukrcaju na voz. U opštoj pometnji, jednom turisti su uspjeli oteti ranac, a državljanka BiH je uhvaćena na djelu...

  • Hronika

  • 21. Nov. 2022  

  • 3

Inspektori savezne policije u Diseldorfu (Njemačka) priveli su tokom vikenda osam džeparoša, od kojih je sedam iz Bosne i Hercegovine, u sklopu akcije pojačane kontrole podzemne željeznice.

Naime, u posljednje vrijeme otkriveno je da veća grupa džeparoša operiše po podzemnoj željeznici, ciljajući azijske turiste. Među uhapšenima su državljani BiH starosti između 19 i 46 godina, od kojih su četiri bile žene. Osmi uhapšeni je, takođe, sa područja bivše Jugoslavije.

Džeparoši su, kako su prenijele Nezavisne novine, privedeni baš u momentu kada su opkolili grupu azijskih turista, koji su planirali da se ukrcaju na voz. U opštoj pometnji, jednom turisti su uspjeli oteti ranac, a državljanka BiH je uhvaćena na djelu kako pretresa njegov ranac. Inače, nakon privođenja kod nje su pronađeni pasoš 51-godišnjeg Kineza kao i povratna karta za Kinu.

 

Kako nije bilo osnova da zadrže svih osmoro, policija ih je pustila, ali je podnesena krivična prijava.

Inače, ova banda džeparoša dugo je aktivna na ovom lokalitetu i policija već neko vrijeme traga za njima, jer se, u međuvremenu, javio veći broj oštećenih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...