JASMILA ŽBANIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Da ne bude da smo glasove “Trojke” dali za daljnji nastavak zločinačkih poduhvata…

Podsjetimo, stranke Osmorke saopćile su da će u petak 25. novembra, u Parlamentu Bosne i Hercegovine sporazum o koaliciji potpisati Nermin Nikšić, u ime Osmorke, i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

  • Kultura

  • 22. Nov. 2022  

  • 6

Nakon što su u stranke Osmorke usaglasile sporazum programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat, oglasila se bh. redateljica Jasmila Žbanić.

– Da li je negdje objavljen tekst sporazuma podržavaoca udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke – historijski PUZP8? Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku… a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali? Da ne bude da smo glasove “Trojke” dali za daljnji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. novembar je Dan državnosti BiH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BiH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BiH i njene praznike – napisala je Žbanić na Facebooku.

Podsjetimo, stranke Osmorke saopćile su da će u petak 25. novembra, u Parlamentu Bosne i Hercegovine sporazum o koaliciji potpisati Nermin Nikšić, u ime Osmorke, i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Sporazum se u međuvremenu pojavio u javnosti, ali lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković je kazao kako je to stara verzija i da sve što se kaže nije tačno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...