"RAZGOVORIMA DO KONSTRUKTIVNIH RJEŠENJA": Duraković i Pranjić pozvani na konsultacije s Dodikom

Duraković je, nakon konsultacija sa Dodikom, rekao da će sarađivati sa institucijama i predsjednikom Republike Srpske, te se zalagati za poboljšanje života bošnjačkog naroda.

  • Politika

  • 22. Nov. 2022  

  • 0

Potpredsjednici Republike Srpske iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda Ćamil Duraković i Davor Pranjić smatraju da se samo razgovorima mogu postići konstruktivna rješenja i da je važno što ih je predsjednik Srpske Milorad Dodik pozvao na konsultacije, javila je Srna.

Duraković je, nakon konsultacija sa Dodikom, rekao da će sarađivati sa institucijama i predsjednikom Republike Srpske, te se zalagati za poboljšanje života bošnjačkog naroda.

– Prvi put je predsjednik Republike Srpske na konsultacije pozvao potpredsjednike RS-a, što je iskorak u konstruktivnom dijalogu i budućoj saradnji koju ćemo definitivno imati – izjavio je Duraković novinarima.

Pranjić je pozdravio svaki vid dogovora o budućoj saradnji sa institucijama Republike Srpske.

On je rekao da se samo razgovorom može doći do boljih rješenja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas u Banjaluci razgovara sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija o formiranju Vlade Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...