OD PRVAKA SVIJETA DO PROSJEKA: Pogledajte kako su srbijanski mediji reagirali na poraz Srbije od Brazila…

Orlovi su se donekle držali u prvom poluvremenu, kompaktno su stajali i uspješno odolijevali napadima Brazilaca, ali u drugom poluvremenu su dopustili Selecau čak 17 udaraca prema svome golu.

  • Sport

  • 25. Nov. 2022  25. Nov. 2022

  • 3

Brazil je slavio 2:0 protiv Srbije u posljednjoj utakmici prvog kola grupe G Svjetskog prvenstva u Kataru. Srbi su došli u Katar na valu dobrih predstava iz Lige nacija, vjerovali su da mogu ugroziti Brazilce i krenuti s tri boda u prvenstvo.

Malo toga je Srbija pružila, gotovo u 100. minuta nisu ozbiljnije prišli goli Alissona, dok su najave bile da će dvojac Mitrović i Vlahović biti strah i trepet u Kataru. Brazil je uputio nevjerovatna 22 udarca prema golu Milinkovića-Savića.

Orlovi su se donekle držali u prvom poluvremenu, kompaktno su stajali i uspješno odolijevali napadima Brazilaca, ali u drugom poluvremenu su dopustili Selecau čak 17 udaraca prema svome golu.

Milinković-Savić je bio na streljani i po njegovu sreću samo je dvaput vadio loptu iz svoje mreže.

''Pucala je Srbija pod pritiskom, bilo je sve teže, a onda se bunker razbio u 62. minuti. Nije se moglo izdržati, samo se čekao trenutak da Srbija primi gol'', piše Telegraf.

Srbijanski mediji su nakon utakmice svjesni o kakvoj se reprezentaciji radi, ipak nije Brazil bez razloga prvorangirana reprezentacija svijeta.''Presudio je kvalitet rivala. Da budemo potpuno pošteni. Bolja ekipa je slavila. Srbija je pružila maksimum. Ne može se zamjeriti izabranicima Dragana Stojkovića na fantastičnoj borbenosti, ali za nešto više očito nismo bili spremni'', piše Kurir.

Zanimljivo, srbijanski mediji su izvukli detalj koji nam je svima promakao. Naime, smatraju da je sudija od početka pustio agresivnu igru Brazila.

''Početak meča obilježilo je sramotno suđenje iranskog sudije! Nevjerovatno koliko je podlegao pritisku tome što sudi Brazilcima. Jedan više nego lagan prekršaj Pavlovića nad Neymarom sankcionirao je žutim kartonom!? I to već poslije sedam minuta... A, onda Paquetin brutalan start nad nogometašem Srbije nije kaznio kartonom'', poentirali su novinari Kurira.

Bilo je i medija koji su potencirali reakcije selektora Srojkovića, pa tako Kurir piše da je „Piksi pobjesnio zbog loše igre“. Dok tabloid Informer piše: „Glavu gore, tjeraj dalje“!.

U komentarima srbijanskih medija može se pročitati i kako je reprezentacija Srbije u Katar krenula da osvoji prvenstvo, ali kako je sada jasno da se radi o jednoj prosječnoj ekipi koja nema šanse za veće domete.

(SB)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...