LJUTITI MITROVIĆ ODBRUSIO NOVINARU: "Šta sad? Kakvo je to pitanje? A šta ti misliš..."

"Oni mijenjaju, a na teren ulaze još bolji i brži igrači. Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Sigurno je poraz bolan, ali idemo pobijediti sljedeće dvije", kazao je on.

  • Sport

  • 25. Nov. 2022  

  • 3

Nogometaši Srbije poraženi su na startu turnira od Brazila (2:0), ali više od poraza pogodila ih je loša igra koju su prezentirali. Iskusni napadač Aleksandar Mitrović nije imao problem to priznati.

"Sigurno smo razočarani, ali idemo dalje, imamo još dvije utakmice i moramo se oporaviti i pripremiti. Još je rano za neke analize, ali mislim da nam je nedostajalo agresivnosti i da smo fizički pali pred kraj prvog i na početku drugog poluvremena. Gubili smo neke lopte koje ne bi smjeli izgubiti. Imali smo neke polušanse, ali nismo bili opasni kao što znamo biti", izjavio je Mitrović.

Mitrović se mučio s ozljedom uoči SP-a, ali je istrčao na teren protiv Brazila.

"Kad sam ovdje, znači da sam zdrav. Da sam fizički najbolje nisam, jer nisam dugo igrao, ali generalno sam zdrav.

Novinar ga je pitao šta sad? I to je Mitrovića dosta začudilo.

"Šta sad? Pa, što ti misliš šta sad? Kakvo pitanje... Idemo na pobjedu. Vidjet ćemo što će biti. Šta sad... I Kamerunci su izgubili, ali i da nisu sigurno bi išli na pobjedu", odbrusio je novinaru.

Jeste li razgovarali sa selektorom?

"Rekao nam je da i dalje sve zavisi od nas, da to nije rezultat koji smo željeli, to sve znamo. Bilo je nekih i pozitivnih stvari. Idemo dalje. Fizički pad? Nije da nismo trčali, ali smo fizički pali, nismo imali dobar pritisak na loptu, posebno mi napadači. Možda je razlog tome što smo Vlahović i ja bili povrijeđeni. I Kostić je falio. Samo smo se povlačili dublje i dublje, gol je visio u vazduhu, a mi nismo bili opasni."

Je li četiri dana dovoljno da se napravi zaokret za meč protiv Kameruna?

"Jeste, dovoljno je. Sigurno će utakmica protiv Kameruna biti bitno drugačija. Kad kažem da smo pali fizički, mislim da smo vidjeli i kakvu klupu ima Brazil. Oni mijenjaju, a na teren ulaze još bolji i brži igrači. Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Sigurno je poraz bolan, ali idemo pobijediti sljedeće dvije."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...